Latvijas hokeja izlase svin uzvaru pret Francijas komandu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja izlase, gatavojoties maijā gaidāmajam pasaules čempionātam, piektdien pārbaudes spēlē Eiropas Hokeja izaicinājuma turnīra (EHC) ietvaros savā laukumā ar 2:1 (0:1, 0:0, 2:0) pārspēja Francijas valstsvienību.

Latvijas izlases labā vārtus šajā mačā guva Miks Indrašis un komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš, kurš vēl joprojām atlabst no rokas savainojuma.

Latvijas izlasei šis mačs iesākās neveiksmīgi, jo jau trešajā minūtē Francija atklāja rezultātu - pēc partnera metiena pielabošanas izcēlās Nikolā Rics. Cīņas turpinājumā laukumā gan bija mierīgs hokejs bez teicamām vārtu gūšanas iespējām. Otrajā periodā turpinājās spēkos līdzvērtīga spēle, tomēr Latvijas valstsvienībai nesekmējās ar vairākuma izmantošanu - neviens no trim otrajā periodā netika izmantots.

Noslēdzošās trešdaļas sākumā Latvijas hokejisti tika pie iespējas spēlēt piecatā pret trijiem pretinieku hokejistiem, ko arī izdevās izmantot, jo pēc Roberta Bukarta metiena ripu pēc vārtsarga atsitiena vārtos raidīja Indrašis. Cīņas turpinājumā abas komandas izcēlās savstarpējiem asumiem, kā rezultātā bija pāris abpusēji noraidījumi.

Mājinieki vadību pārņēma 52.minūtē, kad pēc teicamas Merzļikina spēles vārtos Latvijas izlase aizskrēja pretuzbrukumā un pēc lieliskas Laura Dārziņa piespēles izlases kapteinis Daugaviņš panāca 2:1. Noslēgumā Francija nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, kas gan nevainagojās panākumiem.

Sestdien abas komandas tiksies atkārtoti. Šī cīņa būs īpaša ar faktu, ka atvadas no Latvijas izlases teiks pieredzējušais vārtsargs Edgars Masaļskis.

LETA jau ziņoja, ka šonedēļ Latvijas izlasei pievienojās uzbrucējs Andris Džeriņš, bet Lauris Dārziņš un Georgijs Pujacs atsāka treniņus uz ledus pēc mikrotraumām. Tāpat komandu beidzot papildināja arī galvenā trenera Boba Hārtlija palīgs Artis Ābols.

Tāpat Latvijas izlase gaida uzbrucēju Zemgus Girgensonu, kurš Latvijā plānojis ierasties nedēļas nogalē, bet šonedēļ sezona noslēdzās talantīgajiem Kristiānam Rubīnam, Rodrigo Ābolam un Mārtiņam Dzierkalam.

Latvijas hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, ir aizvadījusi septiņas no desmit plānotajām pārbaudes spēlēm. Vispirms ar 0:5 un 1:2 Rīgā tika zaudēts Krievijas olimpiskajai izlasei, pēc tam Daugavpilī Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros ar 1:0 uzvarēta un ar 0:3 zaudēts Baltkrievijai, kam sekoja zaudējums ar 1:4 un uzvara ar 4:3 pret Zviedriju.

Latvijas izlasei pēc spēlēm ar Franciju 30.aprīlī un 1.maijā būs arī mači izbraukumā pret Vāciju.

Pasaules čempionātā Ķelnē A apakšgrupā Latvija tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu