Latvijas hokeja izlasei šodien Rāvensburgā noslēdzošā pārbaudes spēle

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts / TVNET

Latvijas hokeja izlase savā noslēdzošajā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta šodien Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros Rāvensburgas pilsētā viesos sacenšas ar Vāciju. Duelis sāksies plkst.19, to pārraidot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālam.

Abas komandas pirmo reizi savā starpā tikās svētdienas vakarā Bītigeimā, kad vārtus vairākumā gūstot Robertam Bukartam, Latvijas izlase izrāva uzvaru ar 4:3. Pa reizei šajā mačā izcēlās arī Artūrs Kulda, Uvis Jānis Balinskis un Gunārs Skvorcovs.

Tā bija pirmā spēle Latvijas izlasē pirms pasaules čempionāta Zemgum Girgensonam un Jānim Spruktam, bet laukumā vēl neizgāja Gints Meija, kurš pagājušās nedēļas sākumā treniņā salauza degunu un pēc tam spēlētājs pat pārcieta operāciju.

Vācijas izlases sastāvā ir arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošais vārtsargs Tomass Greiss, šīs līgas aizsargs Deniss Zaidenbergs un uzbrucējs Tobiass Rīders.

Abas komandas iepriekšējo reizi tikās septembra sākumā, kad Vācija «Arēnā Rīga» uzvarēja Latviju izšķirošajā mačā par vietu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Tāpat tās spēlēs vienā grupā arī pasaules čempionātā, savstarpējo maču aizvadot 16.maijā Ķelnē.

Boba Hārtlija trenētā komanda uz Vāciju devās 28 spēlētāju sastāvu - ar trim vārtsargiem, deviņiem aizsargiem un 16 uzbrucējiem. Pagājušajā nedēļā no izlases tika atskaitīti aizsargs Kristaps Zīle, kā arī uzbrucēji Mārtiņš Cipulis un Gatis Gricinskis, bet galējais sastāvs tiks nosaukts pēc pirmdienas cīņas, kad no kandidātu saraksta tiks svītroti divi uzbrucēji un viens aizsargs, jo pasaules čempionātam var pieteikt trīs vārtsargus un 22 laukuma spēlētājus. Latvijas izlase pieteiks astoņus aizsargus un 14 uzbrucējus.

Latvijas izlases kapteinis pasaules čempionātā būs Kaspars Daugaviņš, bet viņam būs četri asistenti - Jānis Sprukts, Artūrs Kulda, Kristaps Sotnieks un Lauris Dārziņš. Zīmīgi, ka arī Sprukts un Dārziņš iepriekš pasaules čempionātos ir pildījuši kapteiņa pienākumus.

No potenciālajiem izlases līderiem komandai pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt aizsargi Oskars Bārtulis un Krišjānis Rēdlihs, kā arī uzbrucēji Miķelis Rēdlihs un Mārtiņš Karsums, kuriem ir veselības problēmas. Karsums gan centās atgūties pēc ceļgala tīrīšanas operācijas, kāda viņam tiek veikta jau kārtējo pavasari. Viņš bija kopā ar izlasi, aizvadot individuālus treniņus uz ledus, tomēr uzbrucējs apzinājās, ka līdz čempionātam nespēs atgūt sportisko formu, tāpēc arī šoreiz viņš planētas meistarsacīkstēs nespēlēs.

Gatavojoties pasaules čempionātam Latvijas izlase aizvadījusi deviņas pārbaudes spēlēs, kurās izcīnījusi četras uzvaras. Vispirms ar 0:5 un 1:2 Rīgā tika zaudēts Krievijas olimpiskajai izlasei, pēc tam Daugavpilī EHC ietvaros ar 1:0 uzvarēta un ar 0:3 zaudēts Baltkrievijai, kam sekoja zaudējums ar 1:4 un uzvara ar 4:3 pēcspēles metienos pret Zviedriju.

Savukārt noslēdzošajos mačos savā laukumā ar 2:1 tika uzvarēta un ar 4:6 zaudēts Francijai, piedevām pēdējā mačā atvadas no valstsvienības piedzīvoja vārtsargs Edgars Masaļskis.

Pārbaudes spēles tradicionāli risinās EHC ietvaros un tur kopvērtējumā Latvija ar desmit punktiem septiņos mačos patlaban atrodas septītajā pozīcijā.

Pasaules čempionāts hokejā no 5. līdz 20.maijam notiks Vācijas pilsētā Ķelnē un Francijas galvaspilsētā Parīzē.

Latvija A apakšgrupā Ķelnē tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju, pirmo spēli 6.maijā aizvadot pret dāņiem.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta augstākajā divīzijā spēlēs jau 21.gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu