Latvijas hokejisti pēdējā pārbaudes spēlē zaudē Vācijai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ar zaudējumu pārbaudes spēļu ciklu, gatavojoties pasaules čempionātam (PČ), pirmdien noslēdza Latvijas hokeja valstsvienība, kas Rāvensburgā ar 2:3 piekāpās Vācijas izlasei. Par labāko spēlētāju Latvijas rindās tika atzīts pieredzējušais Jānis Sprukts. Tuvākajā laikā tiks nosaukts Latvijas komandas sastāvs, kādā tā piedalīsies pasaules čempionātā.

Jau pirmajā minūtē teicamu izdevību atklāt rezultātu neizmantoja Andris Džeriņš, kurš izgājienā viens pret vienu nespēja pārspēt Vācijas izlases vārtsargu Deniju ausu den Birkenu. Arī turpmākajās minūtēs Latvijas komandas spēlētāji izveidoja labākus momentus, taču gūt vārtus Boba Hārtlija vadītās vienības hokejistiem neizdevās.

Trešdaļas priekšpēdējā minūtē Patriks Raimers varēja atslēgt Ivara Punnenova vārtus, taču viņa raidījums mērķi nesasniedza, pirmajām 20 minūtēm noslēdzoties 0:0.

Otrās trešdaļas piektajā minūtē vairākumā Lauris Dārziņš no tuvas distances nespēja ripu raidīt Vācijas valstsvienības vārtu tīklā. Izdevība bija teicama. Pāris minūtes vēlāk Frederiks Tifelss izcēlās ar vārtu guvumu, tādējādi atklājot cīņas rezultātu. Viņa mestā ripa no samērā asa leņķa atsitās pret Artūru Kuldu un nonāca Latvijas valstsvienības vārtos.

Perioda vidusdaļā Latvijas vārtos, nomainot Ivaru Punnenovu, stājās Jānis Kalniņš, bet rezultāts vairs nemainījās.

Šī mača 49.minūtē Vācija izvirzījās vadībā jau ar 2:0, kad vēl vienus vārtus iemeta Tifels, kurš to paveica pēc pretinieka apspēlēšanas, turklāt ne pārāk veiksmīgi vārtos nospēlēja Kalniņš. Turpinājumā Latvija centās radīt spiedienu uz pretinieku vārtiem, kas arī vainagojās panākumiem, jo 52.minūtē savus pirmos vārtus valstsvienības rindās guva Razgals, izmantojot lielisku Roberta Bukarta piespēli.

Minimāla rezultāta starpība bija gan vien dažas minūtes, jo 56.minūtē Zaidenbergs guva vārtus pēc metiena no zilās līnijas. Pašās pamatlaika beigās Kalniņš tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, turklāt tas deva rezultātu, jo minūti un desmit sekundes pirms pamatlaika beigām rezultāta starpību līdz minimumam samazināja Dārziņš.

Arī pēdējā minūtē Latvija centās atspēlēties un iespieda pretiniekus zonā, bet trešos vārtus gūt neizdevās.

Latvija - Vācija 2:3 (0:0, 0:1, 2:2)

Vārtu guvēji: 1:0 Frederiks Tifelss (Krīgers) (7:51, vair.), 2:0 Frederiks Tifelss (Roils) (48:14), 2:1 Frenks Razgals (Ri. Bukarts, Balinskis) (51:43), 3:1 Deniss Zaidenbergs (Ehlizs, Tifelss) (55:08), 3:2 Lauris Dārziņš (Džeriņš, Sprukts) (58:50, vair.).

«Tā bija labākā spēle Latvijas izlases izpildījumā šajā pavasarī. Puišiem teicu, ka esmu priecīgs par komandas parādīto sniegumu un cenšanos. Mēs bijām spēlē līdz pēdējai sekundei. Ar šīm spēlēm noslēdzies izlases treniņnometnes posms. Esmu gandarīts par padarīto smago darbu. Tagad mums ir pāris dienas, lai atjaunotos un būtu gataviem pasaules čempionātam.

Tuvākajās divās dienās izlemsim par sastāvu, kas tiks pieteikts pasaules čempionātam. Tas būs grūts lēmums, jo visi puiši smagi strādāja no pirmās treniņnometnes dienas. Šī ir nepateicīgākā mana trenera darba sastāvdaļa.

Latvijas izlasi pasaules čempionātā pārstāvēs labākie spēlētāji, kas mums ir pieejami,» Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mājas lapā citēts Hārtlijs.

Abas komandas pirmo reizi savā starpā tikās svētdienas vakarā Bītigeimā, kad vārtus vairākumā gūstot Robertam Bukartam, Latvijas izlase izrāva uzvaru ar 4:3. Pa reizei šajā mačā izcēlās arī Artūrs Kulda, Uvis Jānis Balinskis un Gunārs Skvorcovs.

Vienojoties ar pretinieku komandu, Latvijas izlasē šoreiz uz spēli pieteikti 23 spēlētāji (2 vārtsargi, 7 aizsargi, 14 uzbrucēji). Spēli Latvijas izlases vārtos uzsāks Ivars Punnenovs. No atbraukušajiem uz Vāciju otrajam mačam netiks pieteikts vārtsargs Elvis Merzļikins, aizsargi Ēriks Ševčenko un Jānis Jaks, kā arī uzbrucēji Miks Indrašis un Māris Bičevskis.

Vācijas izlases sastāvā ir arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošais vārtsargs Tomass Greiss, šīs līgas aizsargs Deniss Zaidenbergs un uzbrucējs Tobiass Rīders.

Latvijas izlases sastāvs spēlei ar Vāciju

Vārtsargi: Ivars Punnenovs, (Jānis Kalniņš);

Aizsargi: Kristofers Bindulis, Kristaps Sotnieks, Uvis Jānis Balinskis, Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs, Artūrs Kulda, Guntis Galviņš;

Uzbrucēji: Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Gunārs Skvorcovs, Rihards Bukarts, Kaspars Daugaviņš, Rodrigo Ābols, Andris Džeriņš, Zemgus Girgensons, Frenks Razgals, Roberts Bukarts, Vitālijs Pavlovs, Ronalds Ķēniņš, Edgars Kulda.

Euro Hockey Challenge

SpēleVietaRezultāts
Latvija - Baltkrievija(Daugavpilī)1:0
Latvija - Baltkrievija(Daugavpilī)0:3
Zviedrija - Latvija(Sēderteljē, Zviedrijā)4:1
Zviedrija - Latvija(Sēderteljē, Zviedrijā)3:4 PM
Latvija - Francija(Arēnā Rīga)2:1
Latvija - Francija(Arēnā Rīga)4:6
Vācija - Latvija(Bītigheimā, Vācijā)3:4 PL
Vācija - Latvija(Rāvensburgā, Vācijā)3:2

Latvijas izlases kapteinis pasaules čempionātā būs Kaspars Daugaviņš, bet viņam būs četri asistenti - Jānis Sprukts, Artūrs Kulda, Kristaps Sotnieks un Lauris Dārziņš. Zīmīgi, ka arī Sprukts un Dārziņš iepriekš pasaules čempionātos ir pildījuši kapteiņa pienākumus.

No potenciālajiem izlases līderiem komandai pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt aizsargi Oskars Bārtulis un Krišjānis Rēdlihs, kā arī uzbrucēji Miķelis Rēdlihs un Mārtiņš Karsums, kuriem ir veselības problēmas. Karsums gan centās atgūties pēc ceļgala tīrīšanas operācijas, kāda viņam tiek veikta jau kārtējo pavasari. Viņš bija kopā ar izlasi, aizvadot individuālus treniņus uz ledus, tomēr uzbrucējs apzinājās, ka līdz čempionātam nespēs atgūt sportisko formu, tāpēc arī šoreiz viņš planētas meistarsacīkstēs nespēlēs.

Pasaules čempionāts hokejā no 5. līdz 20.maijam notiks Vācijas pilsētā Ķelnē un Francijas galvaspilsētā Parīzē.

Latvija A apakšgrupā Ķelnē tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju, pirmo spēli 6.maijā aizvadot pret dāņiem.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta augstākajā divīzijā spēlēs jau 21.gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu