Latvijas hokejistiem šodien cīņa ar spēcīgo Krievijas izlasi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sesto spēli pasaules čempionātā (PČ) Ķelnē (Vācija) šovakar aizvadīs Latvijas nacionālā hokeja komanda, kas A apakšgrupā «Lanxess Arena» spēkiem mērosies ar Vācijas speciālista Oļega Znaroka un latvieša Harija Vītoliņa vadīto Krievijas valstsvienību, kura tiek uzskatīta par vienu no turnīra galvenajām favorītēm. Mača sākums plkst. 21.15. To tiešraidē translēs kanālā TV3.

Turnīra tabulā Latvijas komandai šī spēle izmaiņas neieviesīs. Šā iemesla dēļ Bobs Hārtlijs ar kolēģiem izlases līderus nolēma pietaupīt galvenajai cīņai par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar Vāciju.

Latvijas komandas vārtus sargās Ivars Punnenovs, rezerves vārtsargs būs Jānis Kalniņš, spēlēs arī aizsargi Jānis Jaks, Kristofers Bindulis, kā arī uzbrucēji Vitālijs Pavlovs un Frenks Razgals.

Hārtlijs svētdien vēl neatklāja, kuri laukuma spēlētāji paliks malā, jo treneru korpuss par to vēl spriedīs pirms pašas spēles, taču neslēpa, ka vārtos dosies Punnenovs, kuram tā būs debija pasaules čempionātos. Tāpat debiju piedzīvos Bindulis un Razgals, bet Jaks pasaules čempionātā debitēja 2014. gadā Minskā.

«Krievija līdz šim ir bijusi labākā komanda šajā turnīrā, kura demonstrējusi ļoti labu sniegumu. Nezinu, vai viņus var apturēt, taču mēs centīsimies neļaut viņiem ieskrieties.

Ceru, ka mēs pret Krieviju aizvadīsim savu līdz šim labāko spēli,» dienu pirms mača Latvijas žurnālistiem sacīja Hārtlijs.

«Esam izlēmuši dot atpūtu Elvim Merzļikinam. Mums ir trīs vārtsargi, un arī Jānis Kalniņš ir pelnījis spēlēt, taču ceram, ka Punijs parādīs lielisku sniegumu. Pret Krieviju svarīgi būs nenoraidīties. Mūsu izaicinājums būs neļaut viņiem spēlēt ātru hokeju, kurā viņi jūtas ļoti labi. Krievijai ir pasaules klases līmeņa spēlētāji, gan no NHL, gan KHL,» sacīja Hārtlijs.

Krievijas izlases pieteikumā ir septiņi Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu pārstāvji. Pārējie no spēcīgākajām KHL vienībām.

«Latvija līdzvērtīgi cīnījās ar zviedriem un amerikāņiem. Viņi realizēja savus momentus,» Krievijas medijos citēts Vītoliņš. «Latvijas komanda šajā pasaules čempionātā labi izskatās - ātri puiši, būs laba spēle. Bobs Hārtlijs izlasē ieviesis tīru Kanādas rokrakstu.»

Dienas pirmajā spēlē (plkst. 17.15) Ķelnes grupā Dānija tiksies ar Zviedriju.

Iepriekšējā mačā Latvijas vienība ar rezultātu 3:5 piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ASV izlasei. Latvijas hokejistiem cīņas laikā bija divu vārtu pārsvars, bet to neizdevās nosargāt. Tikmēr Krievija savā pēdējā spēlē ar 6:0 sagrāva Slovākijas izlasi.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātam

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Rīgas «Dinamo»), Ivars Punnenovs (Langnau «Tigers», Šveice), Elvis Merzļikins («Lugano», Šveice).

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš, Ralfs Freibergs, Uvis Balinskis (visi - Rīgas «Dinamo»), Artūrs Kulda (Helsinku «Jokerit», Somija), Kristofers Bindulis (Augšezera Universitātes komanda «Lakers», NCAA), Jānis Jaks (Amerikas Starptautiskā koledža, NCAA), Kristaps Sotnieks (Toljati «Lada», Krievija).

Uzbrucēji: Gints Meija, Māris Bičevskis, Miks Indrašis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs (visi - Rīgas «Dinamo»), Frenks Razgals («Rīga»), Kaspars Daugaviņš (Ņižņijnovgorodas «Torpedo», Krievija), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes «ZSC Lions», Šveice), Roberts Bukarts («Zlīn», Čehija), Rihards Bukarts (Springfīldas «Thunderbirds», AHL), Andris Džeriņš (Hradeckrālovas «Mountfield», Čehija), Jānis Sprukts («Ritten Sport», Itālija), Zemgus Girgensons (Bufalo «Sabres», NHL), Teodors Bļugers (Vilksbāres/Skrentonas «Penguins», AHL).

Krievijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātam

Vārtsargi: Igors Šestjorkins (Sanktpēterburgas SKA, KHL), Iļja Sorokins (Maskavas CSKA, KHL), Andrejs Vasiļevskis (Tampabejas «Lightning», NHL);

Aizsargi: Artjoms Zubs, Antons Belovs (abi - Sanktpēterburgas SKA, KHL), Vladislavs Gavrikovs (Jaroslavļas «Lokomotiv», KHL), Viktors Antipins (Magņitogorskas «Metallurg», KHL), Ivans Provorovs (Filadelfijas «Flyers», NHL), Bogdans Kiseļevičs (Maskavas CSKA, Krievija), Dmitrijs Orlovs (Vašingtonas «Capitals», NHL), Andrejs Mironovs (Maskavas «Dinamo», KHL);

Uzbrucēji: Ivans Teļegins, Sergejs Andronovs, Valērijs Ņišuškins, (visi - Maskavas CSKA), Sergejs Mozjakins (Magņitogorskas «Metallurg», KHL), Sergejs Plotņikovs, Aleksandrs Barabanovs, Jevgēņijs Dadonovs, Vadims Šipačovs, Ņikita Gusevs (visi - Sanktpēterburgas SKA, KHL), Vladimirs Tkačovs (Kazaņas «Ak Bars», KHL), Artēmijs Panarins (Čikāgas «Blackhawks», NHL), Ņikita Kučerovs, Vladislavs Namestņikovs (abi - Tampabejas «Lightning», NHL), Jevgēņijs Kuzņecovs (Vašingtonas «Capitals», NHL).

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

Līdz ar varas maiņu Latvijas Hokeja federācijā (LHF) būtiskas izmaiņas skāra arī izlasi. Sagatavošanās procesā spēlētājiem nodrošināti ļoti labi darba apstākļi, kādu iepriekšējos gados, pēc pašu hokejistu teiktā, nebija. Tiek uzskatīts, ka šogad komandai ir labākais sastāvs pēdējos pāris gados, tomēr šī pārliecība palika mazāka dienu pirms turnīra sākuma, kad tika paziņots, ka traumas dēļ no sastāva izkritis Lauris Dārziņš.

Darbā ar Latvijas izlasi Hārtlijam palīdz viņa ilggadējais asistents Žaks Klutjē, kā arī Artis Ābols un Kārlis Zirnis. Ābolam valstsvienības trenera palīga amatā šī ir atgriešanās, jo 2012.gadā viņš bija arī Teda Nolana palīgs, savukārt Zirnis par palīgu izlasē strādājis jau kopš 2013.gada.

LHF izlasei devusi uzdevumu iekļūt sacensību ceturtdaļfinālā

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004. gadā, bet pēdējos čempionātos labākais sasniegums ir desmitā vieta, kas iegūta 2012.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu