Merzļikins joprojām ir viens no labākajiem PČ vārtsargiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas hokeja izlases pamatvārtsargs Elvis Merzļikins joprojām ir viens no labākajiem Ķelnē un Parīzē notiekošā pasaules čempionāta vārtsargiem.

Piecās aizvadītajās spēlēs Merzļikins vidēji ielaidis tikai 1,60 ripas, kas ir septītais labākais rezultāts, taču vēl tikai divi augstāk esoši vārtsargi aizvadījuši vismaz tikpat maču. Savukārt ar atvairītiem 94,63% metienu viņš ir otrais labākais vārtsargs no tiem, kuri piedalījušies vairāk nekā vienā mačā.

Tikmēr pirmajā vietā ar 95,28% atrodas Krievijas izlases vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, kurš ik spēlē vidēji ielaiž tikai 1,05 ripas. Tiesa, abu vārtsargu dueļa nebūs pirmdien gaidāmajā Latvijas un Krievijas spēlē, jo viņi šajā cīņā nepiedalīsies, bet Latvijas izlases sastāvā planētas meistarsacīkstēs debitēs Ivars Punnenovs.

Abu vienību duelis A apakšgrupas ietvaros Ķelnē sāksies plkst.21.15 pēc Latvijas laika.

Pārējos statistikas rādītājos Latvijas hokejisti gan tik ļoti neizceļas. Andris Džeriņš ar trim vārtiem piecās spēlēs dala 11.vietu turnīra labāko snaiperu vidū, kamēr Roberts Bukarts ar četrām rezultatīvām piespēlēm ir 17.vietā starp labākajiem piespēlētājiem. Tieši Bukarts un Džeriņš ir izlases rezultatīvākie hokejisti.

Tikmēr komandu ieskaitē Latvija ir labākā mazākuma neitralizēšanā, jo izturējusi 93,33% mazākuma jeb 14 no 15. Savukārt ceturto vietu tā ieņem vairākuma izmantošanā - 30% (seši no 20), kamēr līdere ar 52,63% ir pirmdienas pretiniece Krievija.

Zīmīgi, ka Latvija un Krievija šajā turnīrā ir disciplinētākās komandas. Krievi piecu maču laikā nopelnījuši 28 soda minūtes, kamēr Latvija ar 36 minūtēm ir dalītā otrajā vietā.

Savukārt spēļu apmeklētības rādītājā Latvija ar 10 829 skatītājiem vidēji mačā ir septītajā vietā. Līdere ar 18 513 cilvēkiem tikmēr ir Ķelnes apakšgrupas mājiniece Vācija.

A apakšgrupas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 15 punktiem sešās spēlēs ir ASV, kam ar 14 punktiem piecos mačos seko Krievija, bet pie 13 punktiem tikusi Zviedrija. Latvijai un Vācijai ir pa deviņiem punktiem, bet pa četriem punktiem ir Slovākijai un Dānijai. Tikmēr Itālija tikusi tikai pie viena punkta.

Apakšgrupu turnīru Latvija noslēgs otrdien, kad spēkosies ar mājinieci Vāciju. Jau tagad zināms, ka Latvija pirms noslēdzošās cīņas nespēs nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā un tai vajadzēs vismaz punktu pret Vāciju pat tad, ja tiks uzvarēta Krievija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu