Spēlē pret Krieviju malā paliks Džeriņš un Sprukts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas hokeja izlasē pirmdien pasaules čempionāta spēlē pret Krieviju nepiedalīsies uzbrucēji Andris Džeriņš un Jānis Sprukts, bet iespēja sevi pierādīt tiks dota Vitālijam Pavlovam un Frenkam Razgalam, kļuva zināms pēc Latvijas valstsvienības pirmsspēles rīta treniņa.

Latvijas, kā arī Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās Krievijas spēle pirmdien sāksies plkst.21.15 pēc Latvijas laika, bet cīņu tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāli TV3 un 3+.

Džeriņš, kurš šajā čempionātā ar trim gūtiem vārtiem ir Latvijas izlases labākais snaiperis, kā arī Sprukts, kurš piecos Ķelnē aizvadītos mačos ir izcēlies ar vieniem gūtiem un vienu rezultatīvu piespēli, pirmdien izlaida ieslidošanās treniņu, pēc kura valstsvienības galvenā trenera palīgs Artis Ābols žurnālistiem sacīja, ka abi vakara spēlē nepiedalīsies.

«Tas jau ir zināms, ka vārtos stāvēs Ivars Punnenovs, savukārt no uzbrucējiem nespēlēs Andris Džeriņš un Jānis Sprukts. Džeriņa vietā spēlēs Teodors Bļugers, savukārt Sprukts vietā - Māris Bičevskis,» atklāja Ābols.

Tas nozīmē, ka ceturtajā maiņā kopā ar Gintu Meiju darbosies Pavlovs un Razgals, pēdējam no viņiem piedzīvojot debiju pasaules čempionātos.

«Situācija turnīra tabulā ir tāda, ka galvenā spēle būs rīt pret Vāciju, jo, ja paņemtu trīs punktus šodien, tāpat vajadzētu punktu arī pret vāciešiem. Ņemot to vērā, izvēlējāmies šādu sastāvu, jo mums jāspēlē divas dienas pēc kārtas, kamēr Vācijai ir divas brīvdienas.

Spēlei tiks pieteikti astoņi aizsargi, bet pieļauju, ka tās laikā, skatoties, kā notiek mačs, tie, kuri spēlējuši vairāk, šoreiz dabūs mazāku spēles laiku. Taču mēs spēlēsim tāpat kā līdz šim, nekāpsimies atpakaļ. Pret amerikāņiem beigās tomēr sākām kāpties atpakaļ un iedevām viņiem iniciatīvu, ko pretinieki arī izmantoja,» teica Ābols.

Treneru kolektīvs vēl nav izlēmis, pret kuru no Krievijas maiņām laukumā tiks sūtīts Zemgus Girgensons ar Ronaldu Ķēniņu un Gunāru Skvorcovu, kuri šajā čempionātā parasti spēlē un cenšas neitralizēt pretinieku līderus.

«Krievijas izlasei talanta pietiek, jo ir gan Šipačova trijnieks, gan nezinām, kur spēlēs Kuzņecovs, - ar Kučerovu kopā vai citur. To redzēsim vakarā.

Krievijas izlasei ir ļoti daudz talantīgu spēlētāju, gan no KHL, gan NHL.

Tāpat vien viņi ripu zonā nemet, bet ir ātra un kreatīva komanda. Svarīgi būs nenoraidīties,» bilda Ābols, kurš piekrita viedoklim, ka Krievijas izlase ir uzlabots KHL čempionvienības Sanktpēterburgas SKA variants.

«Es jau smējos un Mikam Indrašim teicu, ka viņš parasti iemet divas ripas SKA vārtos, bet tagad nāks pretī pastiprināts SKA. Treneris tas pats, tikai vairāk talanta. Viņiem ir sabalansēts sastāvs, jo ir arī spēka trijnieks, kurā spēlē Andronovs, Teļegins, kuri daudz spēlē mazākumā,» stāstīja treneris.

A apakšgrupas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 15 punktiem sešās spēlēs ir ASV, kam ar 14 punktiem piecos mačos seko Krievija, bet pie 13 punktiem tikusi Zviedrija. Latvijai un Vācijai ir pa deviņiem punktiem, bet pa četriem punktiem ir Slovākijai un Dānijai. Tikmēr Itālija tikusi tikai pie viena punkta.

Apakšgrupu turnīru Latvija noslēgs otrdien, kad spēkosies ar mājinieci Vāciju. Jau tagad zināms, ka Latvija pirms noslēdzošās cīņas nespēs nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā un tai vajadzēs vismaz punktu pret Vāciju pat tad, ja tiks uzvarēta Krievija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu