Baltkrievija PČ noslēdz ar divām uzvarām pēc kārtas; Zviedrija pieveic Slovākiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltkrievijas hokeja izlase otrdien savā noslēdzošajā pasaules čempionāta B apakšgrupas spēlē ar 4:3 (0:0, 2:1, 2:2) pārspēja Norvēģiju, kamēr A apakšgrupas ietvaros Zviedrijas valstsvienība ar 4:2 (2:0, 1:1, 1:1) uzveica blāvi spēlējušo Slovākiju.

Lai arī Baltkrievijas izlase ļoti vāji slikti sāka šo pasaules čempionātu un tai pat draudēja izkrišana no elites divīzijas, turnīru tā noslēgusi ar divām uzvarām pār Slovēniju un Norvēģiju, kas ļāvis nosargāt vietu starp planētas spēcīgākajām valstsvienībām.

Otrdienas mačā Parīzē rezultāts tika atklāts tikai 27.minūtē, kad baltkrievus vadībā izvirzīja Jevgēņijs Ļisovecs, tomēr Daniels Sērviks pēcāk panāca izlīdzinājumu. Tiesa, līdz otrās trešdaļas beigām Baltkrievijai no jauna izdevās pārņemt vadību, kad atzīmējās Aleksandrs Kulakovs.

Savukārt noslēdzošo periodu veiksmīgāk iesāka Dānija, kas guva divus vārtus pēc kārtas un pārņēma vadību. Pēdējais vārds šajā mačā gan piederēja Baltkrievijas izlasei, jo tās labā divas bezatbildes ripas guva Iļja Šinkevičs un Ļisovecs, ļaujot komandai uz patīkamas nots noslēgt šo čempionātu.

B apakšgrupas kopvērtējumā pirmajā vietā ar sešās spēlēs nopelnītiem 16 punktiem ir pašreizējā čempione Kanāda un jau nodrošinājusi pirmo vietu, bet trīs punktus atpaliek Čehija, kamēr 12 punkti ir Šveicei. Ceturtā ar 11 punktiem ir Somija, bet tikai punktu no tās atpalika Francija, kas gan turnīru jau ir noslēgusi. Sestā ar astoņiem punktiem bija Norvēģija, bet tikai viens punkts mazāk beigās bija Baltkrievijai. Savukārt elite jāatstāj Slovēnijai, kas septiņos mačos tika pie viena punkta.

Tikmēr A apakšgrupas cīņā otrdien zviedri pret Slovākiju jau pirmajā trešdaļā izvirzījās vadībā ar 2:0, kad pa ripai iemeta Viljams Nīlanders un Olivers Ēkmans-Lāšons. Lai arī otrajā periodā Tomāšs Matušeks samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, divu vārtu pārsvaru pēcāk atjaunoja Deniss Everberjs.

Noslēdzošajās 20 minūtēs abas izlases apmainījās vārtiem, bet slovākiem no zaudējuma izglābties neizdevās.

A apakšgrupas kopvērtējuma pirmajā vietā ar 17 punktiem sešās spēlēs atrodas Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievija, kamēr zviedriem ir 16 punkti septiņās cīņās. Otrdien krievi pret ASV cīnīsies par pirmo vietu grupā, jo trešie ar 15 punktiem sešos mačos ir tieši amerikāņi, kamēr pēc tam ar deviņiem punktiem seko Latvija un Vācija. Tieši šīs vienības savā starpā noskaidros, kura tad sasniegs ceturtdaļfinālu.

Sestā A grupā ar sešiem punktiem bija Dānija, kamēr pie četriem tika Slovākija, bet pie viena - Itālija, kam augstākā divīzija līdz ar to ir jāpamet.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu