IIHF prezidents: Rīgai un Minskai ir lielākas izredzes rīkot PČ nekā Somijai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels izteicies, ka Latvijai un Baltkrievijai ir lielākas izredzes rīkot 2021. gada pasaules čempionātu nekā Somijai, vēsta Baltkrievijas sporta portāls «Pressball».

«Somijas un Baltkrievijas-Latvijas programmas ir ļoti spēcīgas,» sacīja Fāzels. «Mani tās pilnībā apmierina. Bet piebildīšu, ka pasaules čempionāts Minskā notika salīdzinoši nesenāk nekā Skandināvijā.»

Pasaules čempionāts Baltkrievijā iepriekš notika 2014. gadā. Savukārt Somijā tas risinājās 2012. un 2013. gadā.

«Uzskatu, ka Baltkrievijas un Latvijas izredzes ir lielākas - 60 pret 40. Ja Baltkrievija izkristu no augstākās divīzijas, tad Somijas izredzes būtu lielākas. Zinu tādus, kuriem tas būtu svarīgi, bet nesaukšu uzvārdus. Viss izšķirsies piektdien,» teica Fāzels.

Janvārī Fāzels pauda: «Nekad nevar prognozēt, kā šis var noslēgties. Somija - liela hokeja valsts. Viņi vēl nesen rīkoja pasaules čempionātu. Domāju, ka cīņa starp Somiju un Baltkrieviju-Latviju būs ļoti līdzīga. Abām kandidatūrām ir līdzvērtīgas iespējas,» sacīja Fāzels.

Latvijas grupas spēles un divi ceturtdaļfināla dueļi norisinātos «Arēnā Rīga», bet Baltkrievijas «Minsk Arena» notiktu otras grupas mači un atlikušie divi ceturtdaļfināla dueļi.

Latvija pēdējo un vienīgo reizi pasaules čempionātu uzņēma pirms 11 gadiem - 2006. gadā.

Šā gada pasaules čempionātā Baltkrievijas komanda ierindojās 13. pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu