Latvijas hokeja izlasi lidostā ar ovācijām sagaidījuši ap 300 cilvēku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja izlasi pēc dalības pasaules čempionātā lidostā «Rīga» ar skaļām ovācijām trešdien sagaidīja aptuveni 300 cilvēku, kuri jau pirms sportistu atnākšanas vienbalsīgi skandēja: «Malači!» Latvijas hokeja izlase meistarsacīkstes noslēdza desmitajā pozīcijā, kas ir labākais rādītājs kopš 2012.gada. Pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvija nav spējusi iekļūt kopš 2009.gada.

No pasaules čempionāta mājvietas Latvijas hokejisti trešdien ieradās ar reisu no Frankfurtes. Tāpat aktieris Gints Andžāns pēc zaudēšanas derībās hokejistus sagaidīja ar grupas «Prāta Vētra» dziesmu «Esam un būsim». Tiesa, šo aktiera uzstāšanos dzirdēja vien izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš, kurš pie līdzjutējiem bija iznācis pirmais.

Lidostā līdzjutēji arī tika pie hokejistu autogrāfiem un kopīgām fotogrāfijām, bet visilgāk pie faniem uzkavējās Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs un Zemgus Girgensons.

Latvijas hokeja izlase turnīru iesāka ar trim uzvarām pēc kārtas, bet nākamajos četros mačos piedzīvoja neveiksmes. Izšķirošajā mačā par vietu ceturtdaļfinālā Latvija otrdien saspringtā trillerī ar 3:4 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Vācijai, meistarsacīkstes noslēdzot desmitajā pozīcijā, kas ir labākais rādītājs kopš 2012.gada.

Latvija hokeja meistarsacīkstēs vispirms ar 3:0 pārspēja Dāniju, pēcāk ar 3:1 tika pieveikta arī Slovākija un ar 2:1 grūtā cīņā uzvarēta Itālija. Pēdējo 15 gadu laikā pie trim uzvarām pamatlaikā pasaules čempionātā Latvijai izdevies tikt vēl tikai divos čempionātos, bet iepriekšējos divos turnīros kopā bija izcīnīta viena uzvara pamatlaikā.

Pēc šādas uzvaru sērijas Latvija turpinājumā ar 0:2 piekāpās Zviedrijai un līdzīgā cīņā ar 3:5 arī spēcīgajai ASV izlasei. Savukārt pirmdien tika ciests zaudējums ar 0:5 Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Krievijai.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004. gadā, bet pēdējos čempionātos labākais sasniegums ir desmitā vieta, kas iegūta 2012.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu