Hārtlijs: Hokejisti pasaules čempionātā atdeva visu, kas viņiem bija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas hokeja izlases spēlētāji šā gada pasaules čempionātā atdevuši visus spēkus, kas viņiem bija, uzsvēra komandas galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Latvijas izlase pasaules čempionātu iesāka ar trim uzvarām pēc kārtas, bet nākamajos četros mačos piedzīvoja neveiksmes. Izšķirošajā mačā par vietu ceturtdaļfinālā Latvija otrdien saspringtā trillerī ar 3:4 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Vācijai, meistarsacīkstes noslēdzot desmitajā pozīcijā, kas ir labākais rādītājs kopš 2012.gada.

Savukārt trešdienas vakarā izlase no Vācijas atgriezās mājās, bet hokejistus ar ovācijām lidostā sagaidīja ap 300 līdzjutēju.

«Joprojām ir liela tukšuma sajūta. Mūsu puiši bija pelnījuši labāku rezultātu, tomēr dažreiz tas ir ārpus tavas kontroles. Prasījām viņiem smagi strādāt, un viņi to arī darīja. Esmu neizsakāmi lepns par savu komandu, un prieks, ka mūs Rīgā sagaidīja līdzjutēji,» pēc ierašanās Rīgā žurnālistiem sacīja Hārtlijs. «Vēlētos tagad atrasties Francijā un gatavoties ceturtdaļfinālam. Izdarījām visu, ko spējām, bet diemžēl spēli neuzvarējām. Neesmu drošs, vai šo maču zaudējām, bet neuzvarējām gan.»

«Kopumā pasaules čempionātā spēlētāji atdeva visu, kas viņiem bija. Protams, būtu vēlējies vēl vienus vārtus spēlē ar Vāciju, tomēr zinu, ka mums bija daudz traumu un visi turpināja spēlēt par spīti tām, atdeva daudz emociju, cīnījās par karogu un Latviju,» pauda Hārtlijs.

Savukārt Latvijas hokeja izlases debitants Rihards Bukarts atzina, ka emocijas pēc pasaules čempionāta beigām pašlaik ir dalītas.

«Neticas, ka esam atpakaļ Rīgā, vēlējāmies atrasties Parīzē, bet no kļūdām jāmācās un nākamgad būsim stiprāki. Laikam spēli pret Vāciju iespaidoja tas, ka esam no mazas valsts - tiesneši mums nepalīdzēja.

Pēc pēdējās spēles par hokeju vairs nedomāju, tomēr zinu, ka Vācijas pirmajā vārtu guvumā bija zona, zinu arī, ka bija jābūt abpusējam noraidījumam, kad Artūrs piespieda ripu,» uzskata Bukarts.

«Mums turnīrā vajadzēja būt vēl papildus divām uzvarām kā minimums - bija jāizcīna viens panākums spēlēs ar ASV un Zviedriju, kā arī obligāti vajadzēja pieveikt Vāciju,» norādīja hokejists.

Pašlaik 21 gadu vecais Bukarts pēdējās sezonas pavadījis Ziemeļamerikā, bet šīs sezonas lielāko daļu viņš pavadīja Austrumkrasta Hokeja līgā (ECHL), lai gan aizvadīja arī 14 mačus Amerikas Hokeja līgā (AHL), kur gan līdz galam nostiprināties vēl nav izdevies. Latvietis gan nepiekrita, ka klubu sezona viņam bijusi neveiksmīga.

«Nekas, ka neizdevās nostiprināties AHL. Viss būs labi. Izlasē treneris man iedeva nelielu uzticības kredītu.

Laikam Bobs manī kaut ko saskatīja, un domāju, ka nospēlēju diezgan labi. Šajā čempionātā varēju redzēt, pie kā nepieciešams piestrādāt, to arī vasarā darīšu,» pauda Bukarts.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004. gadā, bet pēdējos čempionātos labākais sasniegums ir desmitā vieta, kas iegūta 2012.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu