Merzļikins grupu turnīru noslēdzis kā otrais labākais vārtsargs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas hokeja izlases pamatvārtsargs Elvis Merzļikins Parīzē un Ķelnē notiekošā pasaules čempionāta apakšgrupu turnīru noslēdzis kā otrais labākais savas pozīcijas spēlētājs.

No tiem vārtsargiem, kuri piedalījušies vairāk nekā divās spēlēs, Merzļikins ieņem otro vietu atvairītajos metienos (93,68%), kamēr vidēji ielaistajās ripās viņš ir astotais (1,98 ik spēlē). Latvijas vārtsargs šajā turnīrā aizvadīja sešas no septiņām spēlēm.

Tikmēr labākais vārtsargs atvairītajos metienos apakšgrupu turnīrā bija Leonardo Dženoni no Šveices, kurš septiņu maču laikā tika galā ar 94,21% metienu.

Vēl individuāli no Latvijas hokejistiem jāizceļ Andris Džeriņš, kurš ar sešās spēlēs iemestiem četriem vārtiem kļuva par apakšgrupu turnīra desmito labāko snaiperi. Tikmēr labākais no citu komandu spēlētājiem bija francūzis Stefāns da Kosta, kurš sešu spēļu laikā iemeta sešus vārtus. Savukārt Roberts Bukarts ar piecām rezultatīvām piespēlēm septiņos mačos bija apakšgrupu turnīra 15.labākais piespēlētājs.

Komandu vērtējumā Latvijas izlases apakšgrupu sacensību laikā bija dalītā piektajā vietā izmantotajos vairākumos, jo vārtu guvumos pārvērta septiņus no 25 vairākumiem (28%), kamēr līdere ar 54,17% bija Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievija.

Savukārt mazākuma izturēšanā Latvija bija 11.vietā, tiekot galā ar 16 no 21 mazākuma (76,19%), kamēr savu vārtu nosargāšanā tā bija ceturtajā pozīcijā, jo kopumā atvairīti 91,59% metienu.

Tikmēr apmeklētībā Latvijas izlases spēles ar vidēji 12 768 skatītājiem bija piektās apmeklētākās, kamēr līdere ar 18 554 līdzjutējiem bija Vācija. Tiesa, mači Ķelnē bija krietni apmeklētāki nekā Parīzē, kur pat mājiniece Francija nespēja pulcēt pilnu arēnu, jo komandas vidējais apmeklējums bija 10 456 cilvēku, lai šīs vietas ietilpība ir ap 15 000.

Latvijas izlase pasaules čempionātu iesāka ar trim uzvarām pēc kārtas, bet nākamajos četros mačos piedzīvoja neveiksmes. Izšķirošajā mačā par vietu ceturtdaļfinālā Latvija otrdien saspringtā trillerī ar 3:4 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Vācijai, meistarsacīkstes noslēdzot desmitajā pozīcijā, kas ir labākais rādītājs kopš 2012.gada.

Savukārt ceturtdien pasaules čempionātā tiks aizvadīti ceturtdaļfināli, kuros Krievija tiksies ar Čehiju, ASV spēkosies ar Somiju, pasaules čempione Kanāda sacentīsies ar mājinieci Vāciju, bet Šveice spēlēs ar Zviedriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu