Pasaules hokeja čempionātā sadalīs medaļas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šodien Ķelnē tiek noskaidrota 2017.gada pasaules čempione hokejā augstākajā divīzijā, zelta mačā tiekoties Kanādas un Zviedrijas izlasēm. Finālmačs sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika un tiešraidē to varēs vērot kanālā TV3. Savukārt plkst.17.15 bronzas duelī Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievija krustos nūjas ar Somiju.

Kanādas izlase šajā turnīrā cenšas panākt krievus izcīnītajos pasaules čempionāta zeltos. Krievija par labāko planētas meistarsacīkstēs kļuvusi 27 reizes, taču 22 gadījumos tā pie šāda panākuma tika kā PSRS izlase. Savukārt hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvji planētas meistarsacīkšu zelta medaļas kaklā kāruši 26 reizes, tostarp iepriekšējos divos gados.

Tikmēr zviedri par čempioniem kronēti deviņas reizes, iepriekšējo titulu izcīnot 2013.gadā.

Abas valstsvienības pērn tikās ceturtdaļfinālā, kanādiešiem izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 6:0.

Šogad Kanādas izlase uzvarēja B apakšgrupā, pēc tam ceturtdaļfinālā smagā cīņā ar 2:1 uzveicot Vāciju, bet pusfinālā trešajā trešdaļā iemetot četras ripas un ar 4:2 pārspējot Krieviju. Savukārt zviedri A apakšgrupā bija trešie, ceturtdaļfinālā ar 3:1 pārspēja Šveici, bet pusfinālā ar 4:1 pieveica Somiju.

Tuvojoties apakšgrupu turnīra beigām, Zviedrijas izlases rindas papildināja Henriks Lundkvists, kura mērķis ir kopā ar brāli Jūeli izcīnīt zelta medaļas. Brāļi Lundkvisti kopā nebija spēlējuši 12 gadus.

Abu izlašu rezultatīvākajiem hokejistiem ir pa 14 punktiem. Kanādas izlases rindās seši vārti un astoņas piespēles ir Neitam Makinonam, bet zviedriem talantīgais Viljams Nīlanders guvis septiņus vārtus, būdams turnīra labākais snaiperis, un veicis septiņas rezultatīvas piespēles.

Krievi, zaudējot pusfinālā, trešo gadu pēc kārtas palikuši bez zelta, un tagad viņiem būs jācīnās par bronzu. Ieskaitot PSRS izcīnītās godalgas, Krievijas hokeja izlase astoņas reizes izcīnījusi bronzas medaļas. Savukārt somu kontā ir trīs bronzas godalgas.

Pērn šo izlašu ceļi krustojās pusfinālā, uzvaru ar 3:1 svinot somiem.

Krievija izcīnīja otro vietu A apakšgrupā, ceturtdaļfinālā ar 3:0 pārspēja Čehiju, bet pusfinālā ar 2:4 zaudēja Kanādai. Savukārt somi turnīru iesāka nepārliecinoši un bija ceturtie B apakšgrupā, vēlāk ceturtdaļfinālā ar 2:0 uzvarot ASV, bet pusfinālā ar 1:4 zaudējot Zviedrijai.

Krievijas izlases uzbrucējs Artēmijs Panarins ar četriem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm ir čempionāta rezultatīvākais hokejists. Somiem ar diviem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējies Sebastians Aho.

Latvijas izlase pasaules čempionātu noslēdza desmitajā vietā, Ķelnē aizvadītajā A apakšgrupas turnīrā ieņemot piekto pozīciju. Boba Hārtlija vadītajai komandai pietrūka pavisam nedaudz, lai pirmo reizi kopš 2009.gada Latvijas izlase sasniegtu ceturtdaļfinālu. Izšķirošajā mačā pret Vāciju, Latvijas izlase vēl pamatlaika pēdējā minūtē bija vadībā ar 3:2, tomēr 33 sekundes pirms pamatlaika beigām mājinieki panāca neizšķirtu, bet pēc tam izrāva uzvaru «bullīšos».

Pasaules čempionātā kopumā startējušās 16 komandas sākotnēji tika sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantēja septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpināja cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas - Itālija un Slovēnija - ir spiestas pamest augstāko divīziju.

Viņu vietā nākamajā gadā, kad pasaules čempionāts notiks Dānijā, nāks Austrija un Dienvidkoreja, kuras ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā, piedevām korejieši nākamgad elites grupā spēlēs pirmo reizi vēsturē.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu