Latvijas hokejisti nākamajā PČ spēlēs vienā grupā ar debitanti Dienvidkoreju un Kanādu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja izlase nākamā gada pasaules čempionāta turnīrā B apakšgrupā spēlēs ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, mājinieci Dāniju un augstākās divīzijas debitanti Dienvidkoreju, vēsta Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

B apakšgrupas mači tiks aizvadīti Herningā, kur hokejisti spēlēs «Jyske Bank Boxen» arēnā, kurā ir 11 000 sēdvietas.

«Dānija ir mājiniece, taču varu iedomāties to atmosfēru, ko radīs Vācijas, Somijas un Latvijas līdzjutēji.

Tāpat arī norvēģi savējo atbalsta kaimiņvalstīs notiekošajos turnīros. Herninga jau iepriekš ir organizējusi šāda veida pasākumus un arī šoreiz tiks galā,» atzīst Dānijas Hokeja asociācijas prezidents Henriks Bahs Nilsens.

Savukārt A apakšgrupas spēles notiks Kopenhāgenā. A apakšgrupā spēkosies šī gada pasaules čempione Zviedrija, Krievija, Čehija, Šveice, Baltkrievija, Slovākija, Francija un Austrija.

A apakšgrupas mači un izšķirošās cīņas tiks aizvadītas nesen atvērtajā «Royal Arena», kurā ir 12 500 sēdvietas. Braucot ar vilcienu, arēna atrodas desmit minūšu attālumā no Kopenhāgenas centra un lidostas, kā arī 26 minūšu attālumā no Malmes, Zviedrijas trešās lielākās pilsētas.

«Abas grupas ir ļoti labi sabalansētas. Zviedrijai un Dānijai jābūt atsevišķās grupās. Tāpat mēs gribējām, lai Krievija spēlē Kopenhāgenā, jo viņi atved daudz līdzjutējus.

Esam jau saņēmuši viesnīcu rezervācijas. Esam pārliecināti, ka tiksim galā ar uzdevumu sarīkot svētku atmosfēru kā ārzemju viesiem, tā dāņu līdzjutējiem,» teica Nilsens.

Jaunākajā IIHF rangā Latvija ieņem 12.vietu. No Latvijas pretiniecēm Kanāda ir pirmā, Somija ieņem ceturto vietu, ASV ir piektā, Vācija atrodama astotajā pozīcijā, bet turpat aiz tās ir Norvēģija. Dānija ieņem 14.pozīciju, bet augstākās divīzijas debitante Dienvidkoreja ir 21.vietā.

Latvijas un Dienvidkorejas pieaugušo izlases savā starpā tikušās tikai vienu reizi, 1993.gada martā graujošu uzvaru ar 27:0 svinot Latvijai. Zīmīgi, ka šis ir dienvidkorejiešu smagākais zaudējums vēsturē.

Ar trim komandām latvieši spēkojās arī šī gada meistarsacīkstēs. Dāņi tika uzvarēti ar 3:0, ASV ciests zaudējums 3:5, bet pēc tam nācās zaudēt ar 3:4 arī vāciešiem.

Drīzumā tiks izziņots spēļu grafikas, bet biļešu tirdzniecība sāksies septembrī.

Svētdien noslēdzās pasaules čempionāts, kura finālā Zviedrija pēcspēles metienos ar 2:1 pārspēja Kanādu, gāžot to no troņa, bet cīņā par trešo vietu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievija ar 5:3 apspēlēja Somiju.

Latvijas izlase Boba Hārtlija vadībā pasaules čempionātā demonstrēja atzīstamu sniegumu, ieņemot desmito vietu, kas ir labākais rezultāts kopš 2012.gada. Latvijas izlase turnīru sāka ar trīs uzvarām, bet pēc tam sekoja četras neveiksmes, tostarp izšķirošajā mačā pret Vāciju ar rezultātu 3:4 pēcspēles metienos. Uzvarot šajā mačā Latvijas izlase pirmo reizi kopš 2009.gada būtu iekļuvusi ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu