Malkins: Znarokam un Vītoliņam rūpīgāk jāseko līdzi hokejam Ziemeļamerikā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Viens no Krievijas labākajiem hokejistiem Jevgeņijs Malkins paudis savas domas, kāpēc viņa pārstāvētajai valsts komandai pēdējos gados neizdodas uzvarēt pasaules čempionātā. Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā komanda 2016. un 2017. gada turnīros izcīnījusi bronzas medaļas. Malkins sacīja, ka treneru kolektīvam rūpīgāk vajadzētu sekot līdzi notiekošajam okeāna otrā krastā.

«Protams, žēl, ka atkal pusfinālā zaudējām Kanādas komandai. Taču pirmās divas trešdaļas bija lieliskas,» izdevumam «Sovetskii Sport» sacīja Malkins. «Nedaudz pietrūka. Varbūt arī nogurums darīja savu. Atgriežoties aizsardzībā, nepareizi nospēlēja, bet ne taktiski nepareizi. Tomēr bronzas medaļas tika izcīnītas. Neatslābinājās. Spēli ar somiem uzvarēja pārliecinoši. Uzskatu, ka tas ir labs rezultāts.»

Pusfinālā Krievijas izlase vēl trešās trešdaļas pašā sākumā atradās vadībā ar 2:0, bet spēles noslēdzošajā nogrieznī zaudēja četrus vārtus, un otro gadu pēc kārtas nācās cīnīties par bronzas godalgām.

«Kāpēc nekādi neizdodas uzvarēt Kanādas valstsvienību? Izslēgšanas turnīrā viņus nevienai komandai neizdodas pārspēt. Ja neskaita zviedrus, kuri apspēlēja pēcspēles metienos.

Bet vispār būtu rūpīgāk jāseko līdzi notiekošajam Ziemeļamerikā, jāanalizē.

Lai Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš biežāk dodas pāri okeānam un skatās, kā hokeju spēlē NHL, uzkrāj pieredzi,» teica Malkins.

Kanādas izlasei pasaules čempionātā ne tuvu nebija labākais sastāvs, daudzi no potenciālajiem valstsvienības līderiem sezonu turpina NHL Stenlija kausa izcīņā. Vairāki nacionālajai komandai atteica, jo pasaules čempionātu neuzskata par loti nopietnu turnīru.

«Ziemeļamerikas hokeju grūti pāris vārdos aprakstīt. Domāju, ka Znaroks mācās. Zinu, ka viņš ļoti pārdzīvo par puišiem un rezultātu.

Tomēr bija iespējas Kanādu arī uzvarēt. Tas nebija 1:6, kā toreiz mēs zaudējām pasaules čempionātā Prāgā. Ir jāizdara secinājumi.

Mums ir lieliski jaunie spēlētāji - Panarins, Kuzņecovs jau ir kļuvuši par izlases līderiem. Tā ka nav ko uztraukties. No savām kļūdām ir jāmācās,» norādīja Malkins.

«Ceru, pienāks brīdis, kad mēs Kanādu pieveiksim,» sacīja Krievijas hokeja zvaigzne.

30 gadus vecais Malkins ikdienā spēlē NHL vienībā Pitsburgas «Penguins», kas šobrīd Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences finālsērijā ar 3-2 ir vadībā pret Otavas «Senators».

«Jūs taču saprotat, ka Kanāda ir hokeja valsts. Tur piedzima jaunais brīnumbērns Konors Makdeivids. Pret tādiem talantiem ir ļoti grūti spēlēt. Taču mēs cenšamies, ticiet man.

Nedomājiet, ka mēs dodamies laukumā ar domu, ka zaudēsim,» pastāstīja Malkins.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu