Ābols: PČ manī atrada dopingu. Izrādījās - blēņas, kļūda

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas izlases treneris un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Toljati «Lada» galvenais treneris Artis Ābols par savas hokejista karjeras labāko nosaucis 2000. gada pasaules čempionāta spēli, kurā Latvijas valstsvienība sensacionāli ar 3:2 Sanktpēterburgā pieveica zvaigžņoto Krievijas izlasi.

«Mūs mājās sagaidīja tā, it kā nevis būtu iekļuvuši ceturtdaļfinālā, bet gan uzvarējuši pasaules čempionātā,» izdevumā «Sport-Express» citēts Ābols. Tā nekad nebija bijis. Vārtus pasaules čempionātā guvu tikai vienu reizi - 2001. gadā pret Norvēģiju. Toreiz komandā bija visi labākie hokejisti, kas Latvijai bija pieejami. Apspēlējām arī ASV, taču zaudējām Ukrainas komandai.»

2000. gadā Latvijas izlasei pirmo reizi neatkarīgās Latvijas vēsturē izdevās pieveikt spēcīgo Krievijas valstsvienību.

«Pēc spēles nākamajā rītā ieradāmies uz treniņu un pa radio dzirdēju: «Pēc vakardienas spēles Latvijas izlases hokejistam organismā konstatēts dopings...» Ak kungs! Kurš gāja? Es! Panika bija briesmīga. Ne tik daudz par sevi, cik par komandu - ko treneris ar mums izdarīs? Ko gan es varēju tādu apēst? Panikā steidzos pie ārsta. Pēc tam izrādījās, ka tās ir kaut kādas blēņas. Kļūda,» pastāstīja Ābols.

Pirms 17 gadiem pasaules čempionātā Sanktpēterburgā Latvijas komanda ceturtdaļfinālā ar 1:3 piekāpās Čehijas valstsvienībai, turnīrā ieņemot astoto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu