Skaistas un talantīgas: «karstākās» olimpietes Sočos (36)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamnedēļ sāksies ziemas četrgades lielākais pasaules sporta pasākums - Soču olimpiskās spēles, kurās piedalīsies aptuveni 2500 sportistu no 88 valstīm. Krievijas kūrorta pilsētā notiekošajās sacensībās piedalīsies arī ļoti daudz daiļā dzimuma pārstāvju. Piedāvājam iepazīties ar izskatīgām, talantīgām sportistēm, no kurām lielākā daļa cīnīsies par visaugstākajām vietām. Saka, ka par gaumi nestrīdas, bet patiesībā strīdas gan. Un kā vēl, tādēļ aicinām komentētājiem būt saudzīgiem.

 
Aleksandra Žekova
Aleksandra Žekova Foto: Facebook

Aleksandra Žekova (Bulgārija), snovbords

26 gadus vecajai Bulgārijas sportistei šīs būs jau trešās olimpiskās spēles viņas karjerā. Pirms četriem gadiem Vankūverā Žekova bija savas valsts karognesēja atklāšanas ceremonijā. 2011. gadā snovbordiste uzvarēja divos Pasaules kausa izcīņas posmos Šveicē. Ar panākumiem viņa startējusi X Spēlēs, izcīnot sudraba medaļu, kļūstot par pirmo savas valsts pārstāvi, kam tas izdevies. Žekova bez dzimtās valodas pārvalda arī angļu, franču un krievu valodu.

Augums: 1,67 m

Svars: 60 kg

SBX the Movie : Athlete Profile - Alexandra Jekova, Bulgaria from SBX - The Movie on Vimeo.

 
Tīna Meiza
Tīna Meiza Foto: Facebook

Tīna Meiza (Slovēnija), kalnu slēpošana

30 gadus vecā Slovēnijas kalnu slēpotāja Soču olimpiskajās spēlēs piedalīsies piecās disciplīnās. Pirms četriem gadiem Vankūverā viņa izcīnīja sudraba medaļu divās disciplīnās. Karjeras laikā sportiste uzvarējusi 22 Pasaules kausa izcīņas posmos, bet uz goda pjedestāla kopumā kāpusi 65 reizes. Pasaules čempionātos Meiza ieguvusi 6 medaļas. Kalnu slēpotāja četras reizes nosaukta par Slovēnijas gada labāko sportisti.

Augums: 1,72 m

Svars: 68 kg

 
Melisa Holingsvorta
Melisa Holingsvorta Foto: Youtube

Melisa Holingsvorta (Kanāda), skeletons

Pieredzējusī Kanādas sportiste ar skeletonu profesionāli nodarbojas jau kopš 1995. gada. Turīnas olimpiskajās spēlēs Holingsvorta izcīnīja bronzas medaļu un pirms četriem gadiem Vankūverā bija tuvu savai otrajai medaļai, taču neveiksme ceturtajā braucienā liedza kāpt uz goda pjedestāla. 33 gadus vecā sportiste ieguvusi sudraba un bronzas medaļu pasaules čempionātos. Viena no medaļu pretendentēm Soču olimpiskajās spēlēs ir divkārtēja Pasaules kausa ieguvēja. Holingsvortas hobijs ir jāšanas sports.

Augums: 172 cm

Svars: 58 kg

 
Alisona Beivere
Alisona Beivere Foto: Facebook

Alisone Beivere (ASV), šorttreks

33 gadus vecajai amerikānietei Soču olimpiskās spēlēs būs ceturtās viņas karjerā. Pirms četriem gadiem Vankūverā viņa ieguva bronzas medaļu 3000 metru distancē. Beiverei pieder ASV rekords 1500 un 3000 metru distancēs, un viņa ir 2007. gada ASV čempione. Tāpat ASV šorttrekiste izcīnījusi vairākas godalgas Pasaules kausos. Pieredzējušās sportistes hobiji ir dejošana, joga, iepirkšanās, kino un pārgājieni kalnos.

Augums: 160 cm

Svars: 58 kg

 
Terēze Juhauga
Terēze Juhauga Foto: Facebook

Terēze Juhauga (Norvēģija), distanču slēpošana

25 gadus vecā distanču slēpotāja no Norvēģijas ir Vankūveras olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvēja 4X5 km stafetē. Viņai izcīnījusi visu kalumu medaļas pasaules čempionātos un kļuvusi par vairāku Pasaules kausa posmu uzvarētāju, kopumā PK uz pjedestāla stājoties 30 reizes. Juhauga būs medaļu pretendente arī Soču olimpiskajās spēlēs, īpaši 10 km brīva stila slēpojumā.

Augums: 168 cm

Svars: 48 kg

 
Sāra Hendriksone
Sāra Hendriksone Foto: Facebook

Sāra Hendriksone (ASV), tramplīnlēkšana

Tikai 19 gadus vecā amerikāniete Sāra Hendriksone Sočos būs viena no galvenajām favorītēm uz zelta godalgu tramplīnlēkšanas sacensībās. Viņa izārstējusi smagu ceļgala traumu un tika iekļauta ASV olimpiskās komandas sastāvā. Pagājušajā gadā Hendriksone izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā. Pasaules kausa tūrē viņa ieguvusi 22 godalgas, no kurām 13 ir augstākā kaluma. 2013. gada sezonā PK izcīņā viņa kopvērtējumā ieguva otro vietu. Talantīgās sportistes hobiji ir skriešana, slēpošana, lasīšana un futbols.

Augums: 163 cm

Svars: 45 kg

 
Lolo Džonsa
Lolo Džonsa Foto: Facebook

Lolo Džonsa (ASV), bobslejs

31 gadu vecā Lolo Džonsa ir pārstāvējusi savu valsti divās vasaras olimpiskajās spēlēs, viņa ir barjersprintere. 2008. gadā Pekinā Džonsa bija ļoti tuvu medaļai 100 metru barjersprintā, taču neveiksme liedza uzvarēt, finālā ieņemot 7. vietu. Arī Londonā Džonsa bija tuvu medaļai, bet to neieguva. Viņa ir divkārtējā pasaules čempione 60 metru bar,ersprintā telpās. Par bobsleja stūmēju Džonsa kļuva 2012. gada oktobrī, piepildot savu sapni startēt arī ziemas olimpiskajās spēlēs.

Augums: 175 cm

Svars: 60 kg

 
Noella Pikusa-Peisa
Noella Pikusa-Peisa Foto: Facebook

Noella Pikusa-Peisa (ASV), skeletons

31 gadu vecā amerikāniete Noella Pikusa-Peisa ar skeletonu sāka nodarboties 2001. gadā. Pirms četriem gadiem Vankūverā viņa izcīnīja ceturto vietu un ir 2004./2005. gada Pasaules kausa ieguvēja. Pagājušajā sezonā Pikusa-Peisa ieguva trīs zelta godalgas PK izcīņā un vēl trīsreiz kāpa uz goda pjedestāla. Ļoti labi viņai veicas Sanktmoricas trasē, kur 2007. gada kļuva par pasaules čempioni.

Augums: 178 cm

Svars: 73 kg

 
Tora Braita
Tora Braita Foto: Facebook

Tora Braita (Austrālija), snovbords

27 gadus vecā Austrālijas snovbordiste Tora Braita ir Vankūveras olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvēja rampas disciplīnā, bet vēl pirms četriem gadiem Turīnā viņa šajā paša disciplīnā izcīnīja piekto vietu. Sočos Braita kvalificējusies trijās disciplīnās. Vankūverā Braita bija Austrālijas karognesēja atklāšanas ceremonijā. Viens no viņas hobijiem ir sērfošana.

Augums: 163 cm

Svars: 57 kg

 
Kima Juna
Kima Juna Foto: Facebook

Juna Kima (Dienvidkoreja), daiļslidošana

23 gadus vecā Juna Kima no Dienvidkorejas būs viena no galvenajām pretendentēm uz zelta medaļu Sočos. Viņa ir Vankūveras olimpisko spēļu čempione. Toreiz sacensību galvenā favorīte divu disciplīnu kopvērtējumā savāca 228,56 punktus, uzstādot jaunu pasaules rekordu pasaules obligātajā programmā un arī izvēles programmā. Juna Kima izcīnījusi visu kalumu pasaules čempionātu godalgas un ieguvusi ļoti daudz citu balvu. Viņas hobiji ir sērfošana internetā, iepirkšanās un mūzikas klausīšanās.

Augums: 164 cm

Svars: 47 kg

Komentāri (36)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu