Soči spodrina tēlu: pirms olimpiādes izšauj klaiņojošos suņus (264)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lai pirms Ziemas olimpisko spēļu sākuma uzspodrinātu tīras un sakoptas pilsētas tēlu, Sočos tiek izšauti klaiņojoši suņi, ziņo «Huffington Post».

Izskanējis, ka Soču mērija nolīgusi privātu kompāniju, kuras uzdevums esot likvidēt pēc iespējas vairāk bez pajumtes esošu mājdzīvnieku.

Kompānijas «Basia Services» īpašnieks noslēgto vienošanos raksturojis ar vārdiem «atbrīvošanās no bioloģiskajiem atkritumiem». Dzīvnieku likvidēšanai tiekot izmantota gan inde, gan slazdi, kuros iekļuvušos dzīvniekus vēlāk nošauj.

Foto: AP/Scanpix

«ABC News» kompānijas īpašnieks Aleksejs Sorokins apgalvoja, ka klaiņojošie dzīvnieki esot drauds olimpiādei un uzņēmums ar savu rīcību izdarot pakalpojumu visai valstij.

«Iedomājieties, ja olimpisko spēļu laikā slēpošanas augstlēcējs traucas ar 130 km/h lielu ātrumu un piezemējoties saduras ar suni. Tas būtu nāvējoši gan lēcējam, gan klaiņojošajam sunim. Es arī esmu par cilvēku tiesībām pastaigāties pa ielām, nebaidoties, ka viņiem uzbruks suņu bari,» viņš teica.

«Sauksim lietas īstajos vārdos. Šie suņi ir bioloģiskie atkritumi,» viņš paziņoja.

Soču mērija iepriekš publiski apgalvoja, ka klaiņojošo mājdzīvnieku iznīcināšanas plāni, kas skartu aptuveni 2000 dzīvnieku, tiks atcelti. Ciniskā intervija jau saniknojusi daudzus dzīvnieku aizstāvjus.

Tikmēr Soču mērijas pārstāvis Sergejs Krivonosovs laikrakstam «RBC Daily» izteicās, ka citas, humānākas metodes, piemēram, dzīvnieku izmitināšana patversmēs uz olimpiādes laiku, būtu pārlieku laikietilpīgas.

Komentāri (264)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu