Vai Soči olimpiskajām spēlēm gatavi? (22)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dažas dienas līdz Soču olimpiskajām spēlēm, bet būvdarbi objektos turpinās. «ABC News» izveidojuši sižetu, kurā redzams, kā tiek veikti ceļu remonti un būvdarbi viesnīcās. Šīs būs visu laiku lielākās ziemas olimpiskās spēles, tai pašā laikā tiek lēsts - arī korumpētākās.

Krievija tiesības rīkot Ziemas olimpiskās spēles Sočos ieguva pirms septiņiem gadiem. Kopš tā laika organizatori vēl nav pilnībā pabeiguši nepieciešamos darbus. Katru dienu simtiem sportistu ierodas olimpisko spēļu mājvietā, daudziem no viņiem saskaroties ar neērtībām, kas liek novērst domas no gaidāmajiem startiem.

Kamēr sportisti iepazīst treniņu, sacensību vietas, celtnieki turpina liet sviedrus būvdarbos. Pilnībā pabeigtas ir sešas no deviņām viesnīcām, kuras domātas preses pārstāvjiem.

Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs ir pārliecināts, ka tuvāko dienu laikā visi darbi būs pabeigti un neērtības novērstas.

«Man ir ceļošanas pieredze. Zinu, cik neērti ir, kad pēc gara pārlidojuma ierodies viesnīcas numuriņā un tas nav gatavs,» žurnālistiem sacīja Bahs.

Tiek ziņots, ka viesnīcu istabiņās nav bezvadu interneta, nedarbojas televizori, uz grīdas mētājas vadi, pie sienām nav pulksteņu, dušās nav aizkaru.

SOK norāda, ka līdzīgas problēmas bijušas olimpiskajās spēlēs Barselonā un Atēnās, tomēr visi šīs spēles piemin ar labu vārdu. «Soči nebūs izņēmums,» preses konferencē teica SOK izpilddirektors Žilbērs Felī. «Tā nav katastrofa. Tas nenozīmē, ka cilvēki paliks bez istabām. Palikt būs kur.»

Otrdien Sočos 12 cilvēku sastāvā ieradās Latvijas Televīzijas komanda. Mediju darbiniekiem sākotnēji paredzētā viesnīca netika pabeigta, LTV cilvēki pārcelti uz citu viesnīcu. Ierodoties Sočos, žurnālists Dāvids Ernštreits sarunā ar LTV Vakara ziņām pauda, ka ir sajūta, ka tik tikko beidzies remonts un gaisā vēl jūtami būvdarbu putekļi.

No 41 000 istabiņām pilnībā neesot pabeigti pāris tūkstoši.

Atgādinām, ka 22. Ziemas olimpisko spēļu atklāšana būs jau piektdien.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu