Žurnālisti iesmej par dzīvi Soču olimpiskajā ciematā (381)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ''Twitter''

Vesels lērums pasaules žurnālistu ar saviem ierakstiem un bildēm sociālajā vietnē «Twitter» zobojas par dzīves apstākļiem Soču olimpiskajā ciematā. Neskatoties uz smieklīgajiem publicējumiem, daudzi mediju pārstāvji pieredzējuši elektrības un apkures traucējumus, kas viņiem radījis pamatīgu diskomfortu. TVNET ir atlasījis, mūsuprāt, spilgtākos un labākos «tvītus» mikroblogu vietnē «Twitter».

Daļa žurnālistu sūdzējušies, ka viesnīcu numuriņos nav pieejams bezvadu internets, kas apgrūtina mediju darbinieku darbu. Spēļu izmaksas ir visdārgākās olimpisko spēļu vēsturē, taču nav nodrošinātas elementāras vajadzības.

Lai gan Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien paziņojis, ka Krievija ir gatava Olimpiādei un sekmīgi īstenojusi vērienīgu būvprojektu - «lielāko jaunceltni pasaulē» -, tomēr no deviņām mediju pārstāvjiem paredzētajām viesnīcām pagaidām viesus gatavas uzņemt tikai sešas.

Žurnālisti neslēpj, ka pirmie iespaidi jaunajās mājvietās viņiem radījuši manāmu kultūršoku. Savus aprakstus viņi ilustrē ar izteiksmīgām fotogrāfijām, kas apliecina, ka būvdarbi un viesnīcu iekārtošana vēl turpinās pilnā sparā.

«CNN pirms pieciem mēnešiem pasūtījusi 11 numurus. Nu jau veselu dienu esam Sočos, bet pagaidām esam saņēmuši tikai vienu numuru,» dalās pieredzētajā ASV raidsabiedrības pārstāvis. Pievienotajā attēlā viņš redzams šajā vienīgajā numurā pie loga ar nokritušu aizkaru stieni.

«Mūsu viesnīcas foajē vēl nav grīdas, toties ir šāds uzrunājošs foto,» raksta cits žurnālists, pievienojot attēlu, kurā uz galdiņa redzams neliels Putina portrets ar Krievijas karogu fonā.

«Krāsa vēl jūtami līp,» raksta kāda tvītotāja, kas jau tikusi pieteiktajā istabā.

«Joprojām gaidu, kad manu numuru savedīs kārtībā. Ceru, ka viņi vairs neklāj jumta segumu, bet jau ķērušies pie mākslinieciskas tualetes papīra locīšanas,» spriež cita kolēģe.

Kāda žurnāliste no «Chicago Tribune» raksta: «Manā viesnīcā nav ūdens. Viesnīcas reģistratūrā teica: ja tas atjaunojas, nemazgājiet ar to seju, tas var būt ļoti bīstami.»

Pēc laiciņa viņa tomēr ziņo, ka beidzot tikusi istabā, kurā gan «nav ne apkures, ne interneta, toties ir vismaz vienvietīga gulta». Tiesa, lifts esot sabojājies jau pirmajā dienā, bet, kāpjot pa kāpnēm, attiecīgā stāva durvis izrādījušās aizslēgtas.

«Uzmanību visiem te Sočos: Esmu ticis pie trim spuldzītēm, mainu pret durvju rokturi. Nopietni, es nejokoju,» vēsta vēl viens tvīts.

Kādu preses pārstāvi īpaši uzrunājis paziņojums: «Dārgais viesi, šonedēļ mūsu viesnīcā norisināsies plānveida mācību trauksme, tādēļ neuztraucieties, ja ieraudzīsiet vai izdzirdēsiet sirēnas vai ugunsdzēsēju mašīnas. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām.»

«Neuztraucieties, ja dzirdēsiet sirēnas,» attēla parakstā ironizē tvīta autors.

Par vienu no lasītākajiem kļuvis «Chicago Tribune» žurnālistes stāsts. «Manā viesnīcā nav ūdens. Reģistratore brīdināja - ja parādītos, nelietot sejai, jo tajā esot kaut kas ļoti bīstams.»

Nākamo viņas ierakstu ilustrē attēls ar divām glāzēm dzeltenbrūna ūdens. «Tagad es vismaz zinu, kā izskatās ļoti bīstams ūdens,» secina žurnāliste.

Komentāri (381)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu