Latvieši Sočos jūtas kā nonākuši paradīzē (332)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas delegācijas dalībnieki Sočos jūtas ļoti labi. Līdz šim pasākumu organizācija bijusi augstā līmenī. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) goda prezidents Vilnis Baltiņš sarunā ar portālu TVNET sacīja, ka jūtas kā nonācis paradīzē.

Viņš sacīja, ka šī ir 14. reize, kad piedalās olimpiskajās spēlēs. Varot teikt, ka nekad iepriekš neesot justa labāka notikumu organizācija.

Mediju lielā ietekme

Saistībā ar to Baltiņam radušās filozofiskas pārdomas par masu mediju lielo spēku mūsdienās. Lai gan negācijas veidojot tikai 0,1% no Soču notikumiem, ar masu mediju starpniecību cilvēkiem rodas priekšstats, ka 99% ap spēlēm notiekošā ir negatīvi vērtējams.

«Cik var runāt par vienu tualeti, kurā ir izgrauta siena. Nekā tāda te nav!» viņš teica, norādot, ka pēc internetā klīstošajām fotogrāfijām daudz cilvēku tagad domā, ka tādas ir Soču tualetes.

Viņš gan piekrita, ka organizatori pieļāvuši kļūdu, aizmirstot par mediju lielo ietekmi, vispirms rūpējoties par sportistiem un tikai pēc tam par pārējiem olimpiādes dalībniekiem.

Saule, jūra, palmas...

«Daudzi man tagad saka: «Vai manu dieniņ, kur tu tagad esi nonācis!»» Baltiņš atzina, akcentējot, ka realitāte ir pavisam citādāka.

Mēs jūtamies kā paradīzē.

«Latvijas māja» Sočos atrodas pārsimts metru attālumā no jūras. Kopā ar sauli un palmām tas viss atgādinot paradīzi.

Ātri tiek pie bagāžas

Iepriekš apmeklējis citas olimpiskās spēles, Baltiņš norādīja, ka pat pēc atsevišķiem momentiem var spriest par kopējo pasākuma organizāciju. Piemēram, ceturtdien bagāžas saņemšana Sočos notika ļoti ātri, bet iepriekš Soltleiksitijas olimpiskajās spēlēs bagāža bija jāgaida trīs stundas.

No sportistiem nav dzirdēts neviens slikts vārds par organizāciju.

Par notiekošo neesot sūdzējies neviens, kas iepriekš piedalījies olimpiskajās spēlēs.

«Esmu pārliecināts, ka arī turpmāk te viss būs ļoti, ļoti labi,» viņš sacīja un atzina, ka ar dalību olimpiskajās spēlēs saistās arī dažas grūtības. Lielākā no tām - izvēlēties atbalstošāko no desmitiem piedāvājumu, kā pavadīt laiku.

Mistikas pilnā atklāšana

Baltiņš ļoti gaidot piektdienas vakarā paredzēto spēļu atklāšanas ceremoniju, kas parasti ir pilna mistikas un fantastisku sajūtu. Sajūtas esot fantastiskas.

«Kad trīs miljoni pasaules cilvēku pievērš uzmanību vienam punktam, gaiss sabiezē un cilvēki izjūt, cik pasaule ir vienota,» LOK goda prezidents raksturoja sajūtas, akcentējot, ka tā kaut reizi mūžā vajadzētu sajusties katram cilvēkam.

Seko līdzi ar TVNET!

Portāls TVNET jau ziņoja, ka ar svinīgu, grandiozu atklāšanas ceremoniju šodien Melnās jūras piekrastē, Krievijas kūrorta pilsētā Sočos tiks atklātas 22. Ziemas olimpiskās spēles.

Jau trešo reizi pēc kārtas mūsu valsti ziemas olimpiādē pārstāvēs 58 sportisti.

Atklāšanas ceremoniju no plkst. 18 tiešajā translācijā raidīs LTV1 un LTV7 kanālā. Arī portāls TVNET teksta tiešraidē vēstīs par aktuālo Sočos.

Komentāri (332)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu