Rubenis Sočos izcīna 10. vietu, triumfē vācietis Lohs (149)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pieredzējušais latviešu kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis svētdien izcīnīja 10. vietu Soču olimpiskajās spēlēs, bet par olimpisko čempionu kļuva 24 gadus vecais vācietis Fēlikss Lohs, iegūstot savu otro zelta godalgu Olimpiādes spēlēs. Rubenis pēc sacensībām paziņoja, ka mači Sočos viņam ir pēdējie profesionālajā sportā.

Pēc sestdienas pirmajiem diviem braucieniem Rubenis ierindojās 11. vietā, bet svētdien braucienus izdevās veikt ātrāk, turklāt ceturtais sacensību brauciens bija piektais ātrākais starp visiem sportistiem.

Rubenis nu jau divkārtējam olimpiskajam čempionam Loham no Vācijas piekāpās par 2,171 sekundi.

Tikmēr citi Latvijas kamaniņu braucēji bija zemāk par Rubeni - Inārs Kivlenieks ierindojās 16.vietā, Loham zaudējot 2,999 sekundes. Savukārt Kristaps Mauriņš šajā Olimpiādē ieņēma 21.pozīciju.

Aiz šīs sezonas Pasaules kausa ieguvēja Loha, kurš bija labākais arī pirms četriem gadiem Vankūveras Olimpiādē, tikmēr finišēja Krievijas sportists Alberts Demčenko, kurš vācietim piekāpās par 0,476 sekundēm

Bronzas godalgu šajās olimpiskajās spēlēs izcīnīja 2002. un 2006.gada olimpiskais čempions Armīns Cīgelers no Itālijas, Loham zaudējot 1,271 sekundes.

Cīgelers izcīnījis medaļu jau sestajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas.

Tikmēr ceturtajā pozīcijā ierindojās vācietis Andijs Langenhams, kuram sekoja krievs Semjons Pavļičenko.

Kopumā sacensībās piedalījās 39 sportisti.

Bez jau minētajiem Latvijas sportistiem mūsu valsti Soču olimpiskajās spēlēs šajā sporta veidā pārstāv arī Ulla Zirne, Elīza Tīruma, Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Sacensības dāmām risināsies pirmdien un otrdien, trešdien divos braucienos kļūs zināms vietu sadalījums divnieku ekipāžām, bet komandu stafete notiks ceturtdien.

Soču olimpiskās spēles noslēgsies 23. februārī.

Komentāri (149)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu