Sočos vietām teju +20 grādu; olimpiāde apdraudēta? (50)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ceturtdien Ziemas olimpisko spēļu norises vietā – kalnu ciemā Krasnaja Poļana, kura apkaimē notiek sacensības brīvā dabā, - gaisa temperatūra četros pēcpusdienā pēc vietējā laika sasniedza +19 grādu, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Spēļu rīkotājiem gan neesot bažu par siltā laika ietekmi uz spēļu norisi.

Savukārt Melnās jūras piekrastē, kur atrodas olimpiskais ciems un parks un kur notiek sacensības telpās, gaisa temperatūra tobrīd bija +16 grādu, jo vējš nes vēsu gaisu no Melnās jūras, kas ziemas laikā ir atdzisusi un pavasarī nesasilst tik ātri kā gaiss.

Saskaņā ar portālā «yr.no» publicētajiem datiem gaisa temperatūra slēpošanas trasēs 1000-1500 metru augstumā virs jūras līmeņa dienas vidū bija +8..+13 grādu, bet kamaniņu trasē – no +12 grādiem starta vietā līdz +14 grādiem finišā.

Jau ziņots, ka olimpisko spēļu rīkotāji ceturtdien noraidīja bažas par augstās gaisa temperatūras ietekmi uz spēļu norisi, uzsverot, ka visas sacensības notiek kā plānots. Tikmēr sacensību dalībnieki un skatītāji var baudīt silto laiku, daudzi staigā saulesbrillēs un tenisa kreklos, un sajūta Sočos vairāk atgādina vasaras brīvdienas, nevis ziemas olimpiskās spēles.

Komentāri (50)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu