Pļuščenko izstājas un paziņo par karjeras beigām (116)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Leģendārais krievu daiļslidotājs Jevgēņijs Pļuščenko ceturtdien neizgāja uz starta Soču olimpisko spēļu individuālo sacensību īsajā programmā, vēlāk oficiāli paziņojot par karjeras beigām.

Pļuščenko nedēļas nogalē palīdzēja Krievijai tik pie zelta medaļas komandu sacensībās, bet pēc tam parādījās bažas par 31 gadu vecā sportista veselības stāvokli, jo par sevi manīt likušas muguras sāpes. Vēlāk gan sportista pārstāvji uzstāja, ka viņš būs spējīgs iziet uz starta.

Tomēr ceturtdien krievs uz ledus nedevās, tādējādi izstājoties no sacensībām.

Sportista pārstāvji uzsver, ka burtiski pēdējās stundās viņa savainojums saasinājies, tāpēc netika savlaicīgi lemts par viņa atsaukšanu no sacensībām.

Pļuščenko - 2006.gada olimpiskais čempions individuālajās sacensībās un šīgada čempions komandu sacensībās, kā arī 2002. un 2010.gada olimpiskais vicečempions individuālajā ieskaitē - pēc vēl vienas godalgas iegūšanas kļūtu par visu laiku olimpiskajām medaļām bagātāko vīriešu daiļslidotāju.

Pagājušajā gadā krievam tika veikta mugurkaula operācija.

Izvēles programmu vīri veiks piektdien, kad arī kļūs zināmi medaļnieki.

Pļuščenko ir viens no populārākajiem Krievijas sportistiem un ir mājinieku ikona visām olimpiskajām spēlēm.

Kā ziņots, Pļuščenko savas pirmās sacensības pēc ilgstošas traumas ārstēšanas novembrī aizvadīja Rīgā. Par Eiropas čempionu viņš kļuvis septiņas reizes, bet par pasaules - trīs reizes.

Komentāri (116)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu