Rastorgujevs izcīna 14. vietu, fotofinišā triumfē Svensens (65)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs Soču olimpiskajās spēlēs otrdien 15 kilometru masu starta sacensībās izcīnīja augsto 14. vietu, bet zelta godalgu finiša spurtā ieguva norvēģis Ēmils Hegle Svensens.

(Papildināts viss teksts.)

Pirmajā šaušanā guļus Rastorgujevs nepieļāva nevienu kļūdu, kas pirms otrās šaušanas ļāva ierindoties devītajā vietā, taču pēc otrās šaušanas viņam vienas pieļautas kļūdas dēļ vajadzēja slēpot vienu soda apli. Tomēr Latvijas biatlonista solis distancē bija ļoti ātrs, kas pirms trešās šaušanas, kura bija stāvus, ļāva pakāpties līdz pat septītajai vietai. Rastorgujevs arī šajā šaušanā pieļāva vienu kļūdu, izkrītot ārpus labāko desmitnieka.

Vēl pirms pēdējās šaušanas Latvijas labākais biatlonists pakāpās uz desmito pozīciju, no līderiem atpaliekot pusminūti. Pēdējā šaušanā Rastorgujevs pieļāva vienu kļūdu, kas atņēma cerības cīnīties par augstākajām vietām masu starta sacensībās.

Tikmēr fotofinišā uzvaru izcīnīja Ēmils Hegle Svensens no Norvēģijas, par mata tiesu apsteidzot francūzi Martēnu Furkadu, kurš iepriekš bija labākais iedzīšanā un individuālajā distancē.

Ēmils Hegle Svensens (no kreisās) un Martēns Furkads finišā
Ēmils Hegle Svensens (no kreisās) un Martēns Furkads finišā Foto: AFP/LETA

Rastorgujevs no Svendsena atpalika par vienu minūti un 24 sekundēm.

Zīmīgi, ka pēc pirmās šaušanas, kurā Furkads pieļāva vienu kļūdu, Francijas sportists atkrita uz trešo desmitu, taču viņa solis trasē bija ļoti ātrs.

Tikmēr bronzu ieguva čehs Ondrejs Moravecs, kurš iepriekš izcīnīja sudrabu iedzīšanas sacensībās. Čehijas biatlonists uzvarētājam zaudēja 13,8 sekundes.

Ceturtajā vietā finišu sasniedza Slovēnijas pārstāvis Jakovs Faks, bet piektais bija krievs Jevgeņijs Garaņičevs.

Savukārt pieredzējušais norvēģis Ūle Einārs Bjērndālens šoreiz bija tikai 22.pozīcijā.

< TEKSTA TIEŠRAIDE >

--- Sacensībās fotofinišā triumfē 28 gadus vecais norvēģis Ēmils Hegle Svensens, kurš sašāva visus 20 mērķus. Rastorgujevs ar trīs kļūdām ugunslīnijā viņam piekāpās par minūti un 24 sekundēm, izcīnot augsto 14. vietu. Sudraba godalgu ieguva francūzis Martēns Furkads, bet bronzas medaļu ieguva čehs Ondrejs Moravecs (0) (+13,8 sekundes).

--- Pēc 13,8 kilometriem Latvijas biatlonists pakāpies par vienu vietu augstāk, atrodoties 11. vietā.

--- Ceturtajā šaušanā (stāvus) Rastorgujevs pieļauj vienu kļūdu un pēc veikta 12,1 km ir 12. pozīcijā.

--- Pēc 12 km Rastorgujevs pakāpies uz 10. vietu. Vēl priekšā pēdējā šaušana (stāvus).

--- Trešajā šaušanā (stāvus) Rastorgujevs kļūdās vienu reizi un pēc veiktiem 9,1 kilometra atrodas 13. pozīcijā. Līderpozīciju, nekļūdoties šaušanā, atguvis norvēģis Ēmils Hegle Svensens.

--- Pēc 7,8 kilometriem Rastorgujevs pakāpies uz 7. vietu. Vēl priekšā divas šaušanas stāvus. Pirmais pagaidām čehs Ondržejs Moravecs, kam mūsu sportists zaudē 15,5 sekundes.

--- Otrajā šaušanā (guļus) Rastorgujevs pieļauj vienu kļūdu. Pēc veiktiem 6,1 kilometra viņš saglabājis 11. vietu, par 29 sekundēm atpaliekot no līdera norvēģa Ēmīla Hegles Svensena.

--- Pēc veiktiem 4,8 km Rastorgujevs atrodas 11. pozīcijā. Otrā šaušana vēl priekšā.

--- Pirmajā šaušanā (guļus) Latvijas sportists sašauj visus mērķus. Pēc 3,1 km viņš atrodas 13. vietā, par 12,5 sekundēm atpaliekot no līdera Antona Šipuļina (Krievija).

--- Pēc veiktiem 1,8 km Rastorgujevs atrodas 26. vietā.

Līdz šim Rastorgujevs Pasaules kausa ieskaitē šajā distancē startējis vien divas reizes karjerā.

Kopumā sacensībās piedalījās 30 pasaules labākie biatlonisti. Rastorgujevam 21. numurs.

Sākotnēji masu starts vīriešiem bija paredzēts svētdien, bet biezās miglas dēļ to pārcēla uz pirmdienu. Tomēr arī vakar Krasnaja Poļanas apkārtnē situācija nekļuva biatlonam labvēlīgāka, tādēļ sacensības pārcēla uz otrdienu.

Dienu iepriekš 12,5 kilometru masu starta sacensībās sievietēm savu trešo zelta godalgu Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja Baltkrievijas sportiste Darja Domračova.

10 kilometru sprinta sacensībās alūksnietis izcīnīja 17. vietu, 10 kilometru iedzīšanā viņš izcīnīja augsto 9. vietu, bet 20 kilometru individuālajā distancē Rastorgujevs ieņēma 33. vietu.

Rastorgujevs šogad Eiropas čempionāta 10 kilometru sprintā ieguva bronzas medaļu, bet 20 kilometru distancē izcīnīja zelta godalgu.

Olimpiskās spēles noslēgsies 23. februārī.

Komentāri (65)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu