Latvijas līdzjutēji Sočos cīnās ar Krievijas līdzjutējiem (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Intara Busuļa vadītā Latvijas līdzjutēju komanda sīvā cīņā Sočos piekāpās Krievijas līdzjutējiem, portālu TVNET informēja «Latvijas mājas» Sočos pārstāve Inga Vasiļjeva.

Viņa norādīja, ka ziemas olimpisko spēļu laikā aktivitātes notiek ne tikai arēnās un kalnu trasēs. Daudzām valstīm izveidotas savas viesmīlības mājas («hospitality houses»), kas uzņem olimpiešus, viesus, rāda tiešraides, rīko dažādas tikšanās.

Un katra valsts izvēlas savu konceptu – atvērtu, gaidot ikvienu, vai slēgtu, uzņemot tikai savas valsts pilsoņus.

Visplašākā pārstāvniecība ir Krievijai – līdzjutēju nami ir gan Olimpiskajā parkā, gan kalnos, Krasnaja Poļana, kur iekārtojās Krievijas izlases līdzjutēju organizācija Russia Unites.

Foto: Publicitātes foto

Tieši Russia Unites notika starptautiskās sporta līdzjutēju spēles, kurās piedalījās sporta fani no Krievijas un Latvijas.

Latvijas līdzjutēju komandas kapteiņa lomā debitēja dziedātājs Intars Busulis, kurš Sočos uzstājas «Latvijas Mājas» pasākumos.

Sacensības norisi vēroja arī leģendārās slēpotājas Marija Gusakova (zelta medaļa 1960.gada Olimpiskajās spēlēs) un Ņina Baldičeva (zelta medaļa 1976.gada Olimpiskajās spēlēs) u.c.

Foto: Publicitātes foto

Līdzjutēji konkurēja vairākās disciplīnās – galda hokejā, sacensībās par trāpīgākā un spēcīgākā līdzjutēja titulu, virtuālajās slēpošanas sacensībās, virves vilkšanā un visskaļākā līdzjutēja noskaidrošanā.

Pēc sīvas cīņas uzvarēja Krievijas līdzjutēju komanda, bet Latvija palika godpilnajā otrajā vietā, saņemot īpašas medaļas.

Latvijas komanda bija pārliecinoša līdere trāpīgākā līdzjutēja sacensībās,

kurās uzvaru atnesa Ginta Pabērza izšķirošais metiens pa vārtiem. Arī skaļākā līdzjutēja konkursā latvieši burtiski izrāva pārsvaru, sasniedzot 100,4 decibelu rādītāju.

«Ar latviešu līdzjutējiem sacenšamies jau otrreiz. Mūsu organizācija darbojas otro gadu.

Pirmo reizi šādu namu organizējām 2013.gada pasaules hokeja čempionāta laikā. Un mūsu pirmie viesi bija jūsu fani. Toreiz viņi pārliecinoši uzvarēja, bet šoreiz mēs paņēmām revanšu,» stāsta Eduards Latipovs, Russian Unities pārstāvis.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu