Krievijas olimpiskajām cerībām nebūs naudas, lai trenētos ārzemēs

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas sportistiem nāksies mainīt treniņu plānus, gatavojoties 2016. gada olimpiskajām spēlēm Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro, jo saistībā ar valstī esošo ekonomisko situāciju sportam samazināts finansējums.

Treniņnometnes ārzemēs, lai pielāgotos Riodežaneiro tropiskajiem laika apstākļiem, sportistiem ir ļoti svarīgas, taču tās kļuvušas pārāk dārgas, jo rubļa vērtība attiecībā pret ASV dolāru pēdējo 12 mēnešu laikā kritusies gandrīz uz pusi.

«Saistībā ar rubļa vērtības krišanos Sporta ministrijas budžets ir samazināts, tāpēc sportistiem vajadzētu palikt Krievijā nevis trenēties ārzemēs», piektdien aģentūrai «R-Sport» sacīja Sporta ministrijas pārstāvis Jurijs Nagornihs.

Amatpersonas izvēlēsies primāros sporta veidus un sportistus, kam atvēlēt trūcīgo finansējumu. Nagornihs norādīja, ka finansiālās problēmas pārbaudīs ikviena profesionalitāti.

Krievija izcīnīja visvairāk medaļu pērn Soču ziemas olimpiskajās spēlēs, iegūstot kopā 33 medaļas - 13 zelta, 11 sudraba un deviņas bronzas.

«Paldies Dievam, ka pēdējos piecos sešos gados esam nopietni papildinājuši savu treniņu bāžu skaitu,» uzsvēra Nagornihs, kurš arī piebilda, ka Krievijai jāsaglabā sportiskie rezultāti esošajā līmenī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu