Riodežaneiro apsver divu olimpisko uguņu izmantošanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Riodežaneiro varētu izmantot divas olimpiskās ugunis, kuras degtu divās atšķirīgās vietās, ziņo olimpisko spēļu amatpersonas.

Patlaban ir plāns, ka viena no ugunīm degs slavenajā Marakanas stadionā, kurā norisināsies atklāšanas un noslēguma ceremonijas, kā arī futbola turnīru fināli. Bet tagad pasākuma rīkotāji iesaka otru liesmu aizdegt Niltona Santuša stadionā, kurā norisināsies sacensības vieglatlētikā.

Kā atzīst 2016.gada spēļu ceremoniju direktors Leonardu Kaetanu, olimpiskajai ugunij ir jābūt Marakana stadionā, jo tur tā tiks iedegta. «Vēsturiski arī olimpiskajā stadionā ir liesma, tātad ir jātiecas uz to, ka vajadzēs izmantot divas ugunis. Bet vēl nekas pagaidām nav izlemts,» portālam «Globo» teica Kaetanu.

Nākamajā nedēļā Riodežaneiro ieradīsies Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) amatpersonas, kas tiksies ar spēļu izpildkomiteju un vērtēs gatavību pirmajām olimpiskajām spēlēm Dienvidamerikā.

Kā atzina SOK prezidents Tomass Bahs, viņš neiebilst pret šādām iniciatīvām. «Atklāti sakot, es par to neesmu domājis. Es atbalstu to risinājumu, ka pilsētas iedzīvotāji var redzēt olimpisko uguni, tas viņiem ļauj sajust spēļu garu,» pauž Bahs.

Kā zināms, tuvākās vasaras olimpiskās spēles 2016.gada risināsies Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro, bet četrus gadus vēlāk tās notiks Japānas galvaspilsētā Tokijā. Savukārt 2018.gada ziemas Olimpiāde risināsies Phjončhanas pilsētā Dienvidkorejā.

Tiesības rīkot Olimpiskās spēles Riodežaneiro ieguva 2009.gada 2.oktobrī Kopenhāgenā, kad fināla balsojumā pārspēja Spānijas galvaspilsētu Madridi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu