Parīze un Budapešta piesakās 2024. gada olimpisko spēļu rīkošanai

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas galvaspilsēta Parīze un Ungārijas galvaspilsēta Budapešta otrdien oficiāli izvirzīja savas kandidatūras 2024. gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanai.

Parīze par kandidēšanu paziņoja, kad Francijā norisinās Olimpiskā diena. Francijas galvaspilsēta jau pretendēja uz 2008. un 2012. gada olimpiskajām spēlēm, taču zaudēja attiecīgi Pekinai un Londonai. Parīzē vasaras olimpiskās spēles ir notikušas divas reizes - 1900. un 1924. gadā, tāpēc, iegūstot tiesības rīkot spēles 2024. gadā, tās vienā no pasaules romantiskākajām pilsētām risinātos tieši 100 gadus kopš iepriekšējām spēlēm.

Savukārt Budapeštas kandidatūru otrdien apstiprināja pilsētas dome. Ungārijā līdz šim olimpiskās spēles nav notikušas. Kandidatūru vēl jāapstiprina Ungārijas parlamentam, kas par to balsos jūlijā, taču valsts premjers Viktors Orbāns šo ieceri atbalsta.

Uz 2024. gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanu bez Parīzes un Budapeštas ir pieteikušās arī ASV pilsēta Bostona, Itālijas galvaspilsēta Roma un Vācijas pilsēta Hamburga. Uz spēļu rīkošanu var pieteikties līdz 15. septembrim. Rīkotāja tiks izvēlēta Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) kongresā 2017. gada 15. septembrī Limā (Peru).

2016. gada vasaras olimpiskās spēles notiks Riodežaneiro (Brazīlija), bet 2020. gada spēles Tokijā (Japāna).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu