Hamburga atsauc savu kandidatūru rīkot 2024.gada olimpiskās spēles

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Vācijas pilsēta Hamburga atsaukusi savu kandidatūru rīkot 2024.gada Vasaras olimpiskās spēles, svētdien paziņoja tās mērs Olafs Šolcs.

Hamburga bija viena no piecām kandidātēm 2024.gada olimpisko spēļu rīkošanai. Taču šobrīd uz Olimpiādes rīkošanu pretendē tikai Budapešta, Losandželosa, Parīze un Roma.

Hamburga bija vienīgā no kandidātēm, kas veica referendumu par šo jautājumu. Provizoriskie rezultāti uzrādījuši, ka 51,7% respondenti jeb 650 000 cilvēku balsoja pret Olimpiādes rīkošanu, kamēr 48,3% balsoja «par».

Šolcs, nesagaidot oficiālos rezultātus, samierinājies ar zaudējumu referendumā, tādēļ atsaucis pilsētas kandidatūru.

Iepriekš tika vēstīts, ka Hamburgas vadība aprēķinājusi, ka spēļu rīkošanai viņiem būtu nepieciešami ap 11,2 miljardiem eiro, no kuriem 7,4 miljardi nāktu no publiskā sektora, kamēr pārējā summa - no Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK), sponsoriem, biļešu pārdošanas un suvenīriem.

Tāpat Hamburga plānoja daļu no savas ostas attīstīt olimpiskajā ciematā. Pēc Olimpiādes šajā rajonā plānoja izmitināt 17 000 cilvēku, kā arī piedāvāt 7000 darba vietu.

Nākamā gada maijā SOK izvēlēsies pilsētas, kas tālāk cīnīsies par rīkošanas tiesību iegūšanu un sāks 14 mēnešus garās kampaņas, lai 2017.gada vidū Limā iegūtu godu organizēt 2024.gada Vasaras olimpiskās spēles.

Nākamā gada Vasaras olimpiskās spēles risināsies Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro, bet četrus gadus vēlāk tās notiks Japānas galvaspilsētā Tokijā. Savukārt 2018.gada Ziemas Olimpiāde risināsies Phjončhanas pilsētā Dienvidkorejā, bet četrus gadus vēlāk spēcīgākie ziemas atlēti tiksies Ķīnas galvaspilsētā Pekinā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu