Jaunajam Tokijas Olimpiskajam stadionam izraudzīts japāņu projekts

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Japānā otrdien tika izraudzīts jaunā Tokijas Olimpiskā stadiona projekts, kuru ir izstrādājis japāņu arhitekts Kengo Kuma un kuru ir paredzēts īstenot pirms 2020.gada Tokijas Olimpiskajām spēlēm.

«Es domāju, ka tas ir brīnišķīgs būvplāns, kas atbilst tādiem kritērijiem kā pamatprincipi, būvniecības periods un izmaksas,» īpašā valdības sēdē paziņoja Japānas premjerministrs Sindzo Abe.

Japānas Sporta padome 14.decembrī publiskoja divus projektus, no kuriem vienu bija izstrādājis Kuma, bet otru – cits japāņu arhitekts. To īstenošana izmaksātu apmēram līdzīgi – 149,0 miljardus jenu (1,13 miljardus eiro) vai 149,7 miljardus jenu (1,135 miljardus eiro).

Abi šie projekti bija lētāki par sākotnējo Olimpiskā stadiona projektu 265 miljardu jenu (divu miljardu eiro) vērtībā, kuru bija izstrādājusi irākiešu izcelsmes britu arhitekte Zaha Hadida un kas tika noraidīts pārmērīgu izmaksu un dizaina dēļ. Hadidas projektētais stadions varēja kļūt par pasaulē dārgāko sporta objektu.

Jaunā projekta īstenošanu ir iecerēts pabeigt 2019.gada novembrī labu laiku pirms 2020.gada janvāra termiņa, kuru bija pieprasījusi Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK).

Tokijas Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija ir paredzēta 2020.gada 24.jūlijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu