Aparjods nesīs Latvijas karogu Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

II Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles norisināsies Norvēģijas pilsētā Lillehammerā, kur savu sportisko meistarību pārbaudīs vairāk nekā 1100 jauno sportistu no 70 pasaules valstīm. Latvijas delegācijas sastāvā iekļauti 16 talantīgākie jaunie sportisti, kuri piedalīsies septiņos sporta veidos.

Šodien, 9.februārī, «Olimpiskajā sporta centrā» norisinājās Latvijas Jaunatnes olimpiskās komandas prezentācijas pasākums, kura laikā jaunieši cits ar citu iepazinās, uzzināja praktisku informāciju, kas būs jāņem vērā olimpisko spēļu laikā, noklausījās semināru par dopingu un kontroles procedūrām, kā arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis nosauca Latvijas delegācijas karognesēju olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.

«Latvijas Jaunatnes olimpiskās komandas karognesējs II Pasaules Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā būs pasaules vicečempions junioriem, Pasaules kausa kopvērtējuma otrās vietas īpašnieks un Eiropas junioru čempionāta bronzas godalgas ieguvējs – kamaniņu braucējs Kristers Aparjods,» - tā prezentācijas pasākumā paziņoja LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. «Novēlu visiem Latvijas jaunajiem sportistiem sasniegt savas karjeras augstākos sasniegumus, izbaudīt olimpisko gaisotni un mājās atgriezties, motivētiem turpināt iesākto.»

«Šīs spēles jaunos sportistus ieved olimpiskajā saimē, un viņiem ir iespēja sajust olimpisko gaisotni,» - tā prezentācijas pasākumā un pirms došanās ceļā atzina Latvijas Jaunatnes olimpiskās delegācijas vadītājs Einars Fogelis. «Konkurence olimpiskajās spēlēs būs ļoti spēcīga, taču bez sportiskajiem startiem un katra jaunieša individuāli noliktajiem mērķiem jaunajiem talantiem jāatceras, ka šī ir vienreizēja iespēja mācīties un gūt pieredzi, kādu nekur citur nav iespējams dabūt, kā arī viņi pārstāv visu Latviju.»

Latvija tiks pārstāvēta septiņos sporta veidos – daiļslidošanā, šorttrekā, distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā un biatlonā.

Latvijas komandas sastāvā iekļauti 16 sportisti. Lielākā pārstāvniecība būs kamaniņu sportā, kur būs pilna komanda – četri sportisti, skeletonā startēs trīs sportisti, pa diviem pārstāvjiem būs daiļslidošanā, biatlonā, distanču un kalnu slēpošanā, savukārt šorttreka sacensībās piedalīsies viens Latvijas jaunais sportists.

II Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles Norvēģijas pilsētā Lillehammerā norisināsies no 12. februāra līdz 21. februārim. Kopumā sacensībās piedalīsies vairāk nekā 1100 jauno sportistu no 70 pasaules valstīm vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Olimpisko spēļu sacensību programmā iekļauti 15 ziemas sporta veidi, un tiks sadalīti 70 medaļu komplekti.

Līdztekus sporta sacensībām norisināsies arī īpaša kultūras un izglītības programma, kuras mērķis ir veicināt olimpiskās vērtības, kā arī viedokļu un pieredzes apmaiņu starp dažādām kultūrām, padarot Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles par unikālu sporta un kultūras festivālu.

Jāpiezīmē, ka I Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskās spēlēs risinājās pirms četriem gadiem Austrijas pilsētā Insbrukā. Arī toreiz Latvijas komandas sastāvā bija iekļauti 16 sportisti - un mūsējie izcīnīja pilnu medaļu komplektu. Zelta godalgu mājās pārveda hokejists Augusts Valdis Vasiļonoks, kurš piedalījās individuālo prasmju pārbaudījumā hokejā. Sudraba medaļu izcīnīja kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis, bet bronza tika vēl vienai kamaniņu braucējai Ullai Zirnei. Pirms četriem gadiem Insbrukā startēja arī bobsleja pilots Oskars Ķibermanis, kurš kopā ar Elvi Kamšu ierindojās augstajā 4. vietā.

Latvijas jaunatnes olimpiskās komandas sastāvs II Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs Lillehammerā:

SPORTISTI

TRENERIS/-E

1. BIATLONS

1.

2.

Ernests Loktevs

Nora Viktorija Osīte

1.

2.

Pjotrs Sardiko

Aivars Bogdanovs (tehniskais darbinieks)

2. DISTANČU SLĒPOŠANA

3.

Patrīcija Eiduka

3.

Ingus Eiduks

4.

Raimo Vīgants

4.

Dainis Vuškāns (tehniskais darbinieks)

3. KALNU SLĒPOŠANA

5.

Žaks Gedra

5.

Dinārs Doršs

6.

Žanete Gedra

4. DAIĻSLIDOŠANA

7.

Diāna Ņikitina

6.

Aleksejs Urmanovs

8.

Deniss Vasiļjevs

7.

Romans Panteļejevs

5. ŠORTTREKS

9.

Kārlis Krūzbergs

8.

Māris Birzulis

6. KAMANIŅU SPORTS

10.

Anda Upīte

9.

Aivars Kalniņš

11.

12.

13.

Kristers Aparjods

Aksels Tupe

Kaspars Šļahota

10.

Mārtiņš Rubenis

7. SKELETONS

14.

15.

16.

Krists Netlaus

Paula Kristiāna Lāce

Dārta Estere Zunte

11.

12.

Gints Dzērve

Mareks Mezencevs

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu