IBF sodīs bokserus, kuri piedalīsies Rio olimpiskajās spēlēs

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Starptautiskā boksa federācija (IBF) sodīs profesionālos bokserus, kuri piedalīsies Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, ar izslēgšanu no ranga sarakstiem, bet titulu īpašniekiem tituls tiks atņemts.

Par to IBF paziņoja pirmdien, sekojot jau agrāk paustajam Pasaules boksa padomes (WBC) viedoklim agresīvajā kampaņā centienos panākt, lai profesionālajiem bokseriem nebūtu vēlmes startēt olimpiskajās spēlēs.

Lēmums tiek pamatots ar drošības apsvērumiem un sportiskuma principa neievērošanu. IBF uz vienu gadu izslēgs jebkuru profesionāli, kurš cīnīsies Rio, un atņems jostu, ja kāds no šīs organizācijas čempioniem startēs olimpiskajās spēlēs.

IBF prezidents Derils Pīplss nevēlas, lai IBF tiktu iesaistīta profesionālu bokseru cīņās ar amatieriem, galvenokārt drošības apsvērumu dēļ.

Starptautiskā boksa asociācija (AIBA) nesen nolēma, ka profesionālie bokseri drīkst piedalīties kvalifikācijas sacensībās olimpiskajām spēlēm. Tomēr AIBA apzinās, ka tie nebūs bokseri ar skaļiem vārdiem. Neviens no prominentiem bokseriem nav pieņēmis piedāvājumu startēt pēdējā kvalifikācijas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu