Pasaules preses reakcija uz SOK lēmumu atļaut Krievijas sportistiem startēt Rio

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix/LETA. Kolāža: TVNET

Plašu rezonansi sociālajos tīklos, pasaules presē izpelnījies Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmums atļaut Krievijas sportistiem dalību Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Tiesa, dalībai pasaules nozīmīgākajā sporta sporta forumā ir dažādas atrunas. Kāda ir pasaules mediju reakcija, lasi zemāk.

Vairums pasaules ietekmīgākie preses izdevumi SOK rīcību (ļaut piedalīties Krievijas olimpiskajai komandai Rio) nodēvējusi par gļēvu, kas organizāciju sabiedrības acīs parādījusi vāju.

Daļa mediju uzskata, ka SOK nav vēlējies uzņemties milzīgo atbildību par visas Krievijas komandas nepielaišanu olimpiskajām spēlēm, tāpēc to novēlusi uz federāciju pleciem. Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) pauda stingru nostāju un neļaus 68 Krievijas vieglatlētiem piedalīties sacensībās.

Izdevums «Financial Times» Krievijas izbēgšanu no pilnīgas diskvalifikācijas nodēvējis par «milzīgu Kremļa uzvaru». Turklāt sestdien britu medijs «Daily Mail», atsaucoties uz labi informētu avotu, vēstīja, ka Krievijas olimpiskajai komandai (387 sportisti) valsts atbalstītas dopinga programmas dēļ būs liegta dalība nozīmīgajā forumā.

«USA Today» ir vēl skarbāks, norādot, ka «SOK pārdevusi savu dvēseli».

Krievijai par labu, visticamāk, nospēlēja apstāklis, ka SOK prezidentam Tomasam Baham ir visai labas attiecības ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Vācijas laikraksts «Die Zeit» Bahu nosaucis par rusofilu un korupcionāru - kā tas patīk Putinam.

Pagājušajā nedēļā ietekmīgais Vācijas laikraksts «Bild» solīja ignorēt Krievijas sportistu rezultātus un neatspoguļot tos, ja šīs valsts sportisti piedalīsies Rio olimpiskajās spēlēs.

Tikmēr Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) par SOK lēmumu ir vīlusies, jo nav pilnībā ņemtas vērā organizācijas rekomendācijas, kas attiecināmas uz milzu dopinga pārkāpumiem Krievijas sportā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu