Putins apvainojies: neapmeklēs Rio atklāšanas ceremoniju

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins neplāno apmeklēt Riodežaneiro olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju, pirmdien vēsta «R-Sport».

«Cik saprotu, tad nē, nav prezidenta plānos šāda brauciena. Tur grafiks cits, darba,» uz jautājumu par iespējamu braucienu atbildēja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Atklāšanas ceremoniju olimpiskajās spēlēs parasti apmeklē daudzi valstu un to valdību vadītāji.

Uz jautājumu par nodomiem apmeklēt kādas no sacensībām Peskovs atbildēja izvairīgi, jo viņa rīcībā neesot informācijas par Putina plāniem šajā ziņā.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildkomiteja svētdien nolēma ļaut Krievijas sportistiem startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs ar piebildi, ka katrai sporta veidu starptautiskajai federācijai ir tiesības lemt par Krievijas sportistu pielaišanu.

Sacensībām nedrīkstēs pieteikt sportistu, kurš karjeras laikā kaut reizi bijis diskvalificēts par dopinga lietošanu, «kaut sods jau ir izciests».

Ir zināms, ka akreditācija olimpisko spēļu apmeklēšanai netiks piešķirta Krievijas sporta ministram Vitālijam Mutko par viņa saistību ar valsts izveidoto krāpšanās sistēmu, kurā tika mainīti sportistu pozitīvo analīžu paraugi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu