Fotostāsts: Kā izskatās Rio olimpiskais ciemats?

TVNET/LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Svētdien oficiāli tika atklāts Riodežaneiro olimpisko spēļu ciemats, kurā vasaras sporta četrgades nozīmīgākā pasākuma laikā dzīvos 17 950 sportistu, treneru un amatpersonu no visas pasaules.

Tajā 31 ēkā izbūvēti 3604 dzīvokļi. Rio olimpiskais ciemats ir lielākais olimpisko spēļu vēsturē. Ciematā ir milzīga telpa ēšanai, kas var uzņemt vairāk nekā 5000 cilvēku, trenažieru zāle, klīnika, atpūtas zona, skaistumkopšanas salons, multiticību reliģiskais centrs, kā arī septiņas veļas mazgātavas.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) atklājusi, ka ciematā ir lūgšanu vieta, kas atklāta ar īpašu ceremoniju. Tajā būs «iespēja pieminēt cilvēkus, īpaši tos, kuri miruši olimpiskajās spēlēs».

Uz Rio no Latvijas komandas pirmā devās delegācijas jaunākā pārstāve burātāja Ketija Birzule. Pirmdien garo ceļu uz sacensību norises vietu mēroja viena no valsts lielākajām cerībām septiņcīņas sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa un viņas treneris Andris Austrups.

Olimpiskais ciemats atrodas aptuveni pusotra kilometra attālumā no olimpiskā parka, kurā risināsies liela daļa sacensību.

Svētdien olimpiskajā ciematā jau iekārtojušies aptuveni 200 sportistu no 20 valstīm, tajā skaitā Kanādas, Lielbritānijas un Nīderlandes.

Svētdien jau izraisījies pirmais skandāls, Austrālijas izlasei pavēstot, ka tā pagaidām boikotēs olimpisko ciematu, kas «nav drošs un gatavs».

Kā secinājuši Austrālijas delegācijas pārstāvji, problēmu vidū ir bloķētas tualetes, tekošas caurules, nokarājušies vadi, kāpņutelpas bez apgaismojuma un vienkārši netīrība.

Šajā sakarā atmiņā ataust nedienas ar 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm, kurās daļa sporta būvju un olimpiskais ciemats tika nodoti pēdējā brīdī.

Tiek ziņots, ka aptuveni 10% dzīvokļu ir pircēji vai tie jau pārdoti.

Riodežaneiro olimpiskās spēles risināsies no 5. līdz 21. augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu