Būtiski varētu samazināt Krievijas olimpisko komandu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Pat līdz 90 procenti iespējamo Krievijas komandas pārstāvju 2016. gada olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro varētu tikt atstādināti no dalības, neraugoties uz Starptautiskās olimpiskā komitejas (SOK) lēmumu neatstādināt visu komandu, vēsta «The Telegraph».

SOK izmanto neatkarīgu ekspertu pakalpojumus, lai atsijātu tos sportistus, kuri pirms olimpiskajām spēlēm nav tikuši pakļauti rūpīgai dopinga pārbaudei. Pēc britu izdevuma rīcībā esošās informācijas, Krievijas komanda varētu samazināties līdz 40 sportistiem.

Svētdien SOK valde nolēma pilnībā neatstādināt no olimpiskajām spēlēm Krievijas komandu, dodot tiesības starptautiskajām sporta veidu federācijām pašām lemt par kritērijiem, kādus izvirzīt potenciālajiem dalībniekiem, ar noteikumu, ka olimpiešu pulkā nevar būt neviens sportists, kurš jebkad iekļuvis dopinga skandālā, pat ja viņš sodu jau izcietis.

Pirmdien SOK par savu iepriekšējās dienas lēmumu nācās uzklausīt bargu kritiku no sporta pasaules.

Sākotnēji bija lēsts, ka Krieviju Rio varētu pārstāvēt gandrīz 400 sportistu.

Olimpiskās spēles sāksies 5. augustā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu