Latiševa-Čudare: Pirms olimpiskajām spēlēm ir laba sajūta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Skrējēja Gunta Latiševa-Čudare Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm pašlaik gatavojas Rēzeknē un pirms četrgades svarīgākajām sacensībām ir noskaņota pozitīvi.

Latiševa-Čudare Olimpiādei kvalificējās pērn decembrī, kad Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) 17 disciplīnās pazemināja olimpiskos normatīvus. Viņa Riodežaneiro skries 400 metru distanci.

«Esmu ļoti gatava, un vēl turpinām strādāt. Tiek nepārtraukti iets uz galveno mērķi, atsevišķas aizķeršanās nemazina gatavību. Darbs ir ielikts, būs jāmauc ārā,» pauda sportiste. «Trenējos Rēzeknē, jo ārpus treniņiem pavadīt laiku Rīgā ir nomācoši. Labāk baudu dabu un esmu pie ģimenes, turklāt arī treniņu apstākļi Rēzeknē ir labāki.»

Latiševa-Čudare šogad nav startējusi daudz, jo vēlas labāko formu sasniegt tieši uz augustu, tomēr viņa ir ļoti apmierināta ar šī mēneša pirmajā pusē aizvadīto Eiropas čempionātu, kurā gan priekšsacīkstēs, gan pusfinālā sasniedza sezonas labāko rezultātu, noslēgumā ierindojoties 20.vietā 31 dalībnieces vidū.

Pēc Eiropas čempionāta neliels skandāls izraisījās par to, ka Latiševa-Čudare uz sacensībām devās par saviem līdzekļiem, jo Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) finansēja tikai sportistus, kuri sacensību kvalifikācijas normatīvu spējuši izpildīt šogad.

«Es ar sportu naudu nepelnu, tāpēc katra finansiāla palīdzība ir ieguldījums manī. Ja man pašai jāpērk biļete, tas ir robs kabatā, tomēr esmu šo jau aizmirsusi - noteikumi paliek noteikumi,» teica skrējēja. «Ar startu Eiropas čempionātā esmu apmierināta. Ļoti priecājos, ka pusfinālā, dienu pēc tam, kad tika sasniegts sezonas labākais rezultāts, skrējās vēl labāk nekā priekšsacīkstēs.»

«Starp Eiropas čempionātu un olimpiskajām spēlēm ir mēnesis. Turpinu uzlabot sportisko formu un man ir laba sajūta pirms,» teica sportiste, kura šajā nedēļas nogalē startēs Ogrē gaidāmajā Latvijas čempionātā un cer, ka būs iespēja arī vēl doties uz sacensībām ārzemēs.

«Olimpiskajās spēlēs vēlos sasniegt personisko rekordu, izspiest no sevis maksimumu, jo var gadīties, ka startēju tikai vienreiz. Priekšskrējienos jāmēģina sevi parādīt maksimāli,» uzsvēra Latiševa-Čudare, kura uz Riodežaneiro dosies 3.augustā. «Pirms brauciena ir neliela neziņa, jo vēl nupat mums bija lekcija par drošību un dažādām niansēm. Ir nelielas bailes, bet arī satraukums un saviļņojums.»

Riodežaneiro olimpiskās spēles notiks no 5. līdz 21.augustam. Latvijas izlases pieteikumā dalībai sacensībās ir 33 sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu