Pāvels Burē: Bez Krievijas Rio būtu nepilnvērtīgas spēles

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Leģendārais Krievijas hokejists Pāvels Burē uzskata, ka bez Krievijas sportistu dalības Riodežaneiro olimpiskās spēles būtu nepilnvērtīgas.

«Esmu ļoti priecīgs, ka Krievijas sportisti varēs piedalīties olimpiskajās spēlēs. Ja valsts netiktu pielaista Rio, tad pašas spēles būtu nepilnvērtīgas. Krievija ir sporta superlielvalsts. Bez mums tā nebūtu tāda Olimpiāde. Ar visu cieņu pret visu pārējo pasauli,» izdevumam «Sovetsky Sport» norādīja Burē.

Asi uz Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu atļaut piedalīties Olimpiādes spēlēs Krievijas sportistiem Rio reaģēja pasaules prese. Tiesa, visas sporta federācijas vēl nav devušas zaļo gaismu Krievijas sportistiem. Pirmdien dalību vasaras četrgades nozīmīgākajā sporta forumā septiņiem krievu peldētājiem liedza Starptautiskā Ūdens sporta veidu federācija (FINA).

Pirms tam Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) deva atļauju piedalīties astoņiem šīs valsts tenisistiem, protams, izņemot pazīstamo Mariju Šarapovu, kas izcieš diskvalifikāciju.

«Labi, ka ir tāda neatkarīga Starptautiskā Olimpiskā komiteja. Šim jautājumam tā piegāja objektīvi. Nedrīkst visu slaucīt ar vienu slotu,» sacīja leģendārais uzbrucējs. «Ja kāds pieķerts lietojam dopingu, par to ir jāatbild. Ir taču arī daudzi «tīrie» sportisti. Kāpēc gan lai ciestu nevainīgie?»

Viņš gan pauda nožēlu, ka Rio nevarēs piedalīties šīs sezonas pasaules labākā rezultāta īpašniece kārtslēkšanā Jeļena Isinbajeva, kurai un vēl 67 vieglatlētiem dalību Olimpiādē liedza Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF).

«Žēl, ka uz Brazīliju nevarēs doties Jeļena Isinbajeva, kas ir labākā sportiste pasaulē savā disciplīnā. Pēc bērniņa piedzimšanas viņa atgriezās sportā, turklāt ļoti labā formā. Kā minimums viņa varētu izcīnīt medaļu, bet vispār jau visi gaidītu zeltu. Nu kā gan tā?»

Riodežaneiro olimpiskās spēles risināsies no 5. līdz 21. augustam. Latviju tajās 13 dažādās sporta disciplīnās pārstāvēs 33 sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu