Krievija grasās apstrīdēt tiesā savas Rio paralimpiskās komandas diskvalifikāciju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pēc Starptautiskās Paralimpiskās komitejas (IPC) paziņojuma par Krievijas komandas diskvalificēšanu Rio Paralimpiskajās spēlēs Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko paziņojis, ka Krievija iesniegs prasību Sporta arbitrāžas tiesā Lozannā, vēsta krievu BBC.

«Mēs iesniegsim prasību Sporta arbitrāžas tiesā. Mēs cīnīsimies par saviem paralimpiešiem», Mutko teikto citē Krievijas ziņu aģentūras.

«Man jāpalasa, uz kā pamatots šis lēmums. Pēc manām domām, tas jau ir ārpus veselā saprāta robežām,» paziņojis Mutko.

Kā šodien preses konferencē paziņojis IPC vadītājs Filips Kreivens, šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) ziņojumu par dopinga lietošanu Krievijā valsts līmenī.

«Antidopunga sistēma Krievijā ir bojāta, korumpēta un pilnībā kompromitēta,» paziņojis IPC vadītājs. Viņš arī paziņoja par Krievijas Paralimpiskās komitejas pilnvaru apturēšanu, jo tā nespēj nodrošināt antidopinga programmas izpildīšanu un nespēj izpildīt savas saistības un pienākumus.

Krievijas paralimpiskie sportisti diskvalificēti no Riodežaneiro spēlēm, lēmusi Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (IPC).

WADA jūlija vidū aicināja apturēt pilnīgi visu Krievijas sportistu līdzdalību starptautiskajās sacensībās, tostarp Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, tā reaģējot uz izplatīto WADA neatkarīgās komisijas ziņojumu par Krievijas valsts organizāciju līdzdalību dopinga sistēmas uzturēšanā un vainīgo sportistu piesegšanā.

WADA neatkarīgā komisija atklāja, ka paralimpiskajos sporta veidos samainītas vai pazudušas 35 pozitīvas dopinga analīzes.

Riodežaneiro paralimpiskās spēles norisināsies no 7.septembra līdz 18.septembrim.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ļāva Krievijai startēt olimpiskajās spēlēs, tiesa, nosakot dažādas atrunas. Kā lēma SOK, katrai federācijai bija iespēja individuāli izvēlēties, vai ļaut Krievijas sportistiem startēt Riodežaneiro Olimpiādē. Tā aicināja starptautiskās federācijas veikt individuālu analīzi par katra sportista antidopinga vēsturi, turklāt vērā ņemt tikai uzticamās laboratorijās pārbaudītas analīzes.

Šādu iespēju vairākas federācijas arī izmantoja, no olimpiešu vidus izslēdzot virkni Krievijas sportistu.

Krievijas olimpiskajā delegācijā sākotnēji tika iekļauti 387 sportisti, taču viņu vidū bija arī 68 vieglatlēti, kuri Riodežaneiro nevarēs startēt, tāpat kā to nevarēs darīt astoņi svarcēlāji, 17 akadēmiskās airēšanas sportisti un vēl virkne citu sporta veidu pārstāvji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu