Rio 2016: Uz starta šodien Samoilovs/Šmēdiņš, Borodavko un Birzule

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien (ceturtdien) Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs uz starta izies džudo cīkstonis Jevgeņijs Borodavko, sacensības turpinās delegācijas jaunākā sportiste burātāja Ketija Birzule un apakšgrupu turnīra noslēdzošo maču aizvadīs Latvijas spēcīgākais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

No plkst. 16 līdz 19 (Latvijas laiks) paredzēts starts 29 gadus vecajam Borodavko, kurš startē svara kategorijā līdz 100 kilogramiem. Pirmā kārta viņam ir brīva, bet otrajā cīnīsies ar japāni Hagu Rjunoski, kurš 2015. gadā Astanā tika kronēts par pasaules čempionu.

Atkarībā no šīs cīņas iznākuma kļūs zināms Latvijas sportista tālākais liktenis Rio olimpiskajās spēlēs.

Borodavko Latviju pārstāvējis arī Pekinas un Londonas olimpiskajās spēlēs, bet ar augstiem rezultātiem neizcēlās. Līdz šim pieredzējušais Latvijas cīkstonis ar Rjunoski nav cīnījies.

Trešajā kārtā šīs cīņas veiksminieku sagaida tikšanās ar urugvajieša Pavlo Aprahamjana un brazīlieša Rafaēla Buzakarīni dueļa uzvarētāju.

Sacensības plkst. 19.10 pēc Latvijas laika turpinās 17 gadus vecā burātāja vējdēļiem RS:X klasē Ketija Birzule, kura pēc sešiem braucieniem atrodas stabilā 25. pozīcijā.

Pēc 12 braucieniem burātājām neņems vērā sliktāko rezultātu, bet pārējos 11 braucienos nopelnītos punktus saskaitīs kopā. Finālā burātājām punktu skaits tiks reizināts ar divi, bet čempione tiks noteikta, skaitot kopā visos braucienos izcīnītos punktus.

Birzule ir ne tikai jaunākā Latvijas delegācijas sportiste, bet arī jaunākā burātāja RS:X klasē.

Tikmēr ļoti svarīgu maču par izkļūšanu no grupas šovakar aizvadīs Samoilovs un Šmēdiņš, kuri D apakšgrupas trešajā mačā spēkiem mērosies ar mājiniekiem Evandru Gonsalvešu Oliveiru un Pedru Solbergu Salgadu, kuri līdzšinējās divās spēlēs uzvaras garšu nav izjutuši.

Viņu mačs Kopakabanas pludmales stadionā sāksies pl. 23.30 pēc Latvijas laika.

Otrdien Latvijas duets 1-2 (21:23, 21:19, 9:15) piekāpās mazāk zināmajiem kubiešiem Nivaldam Diasam un Serhio Gonzalesam, savukārt sacensību ievadā Samoilovs un Šmēdiņš dramatiskā cīņā ar 2-1 (21:17,18:21, 15:13) uzvarēja Sekstonu un Šelku no Kanādas.

Olimpisko spēļu pamatturnīrā piedalās 24 komandas, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā uzreiz iekļūs apakšgrupu turnīra pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī divas labākās trešās vietas īpašnieces. Savukārt pārējās četras trešo vietu guvušās komandas cīnīsies par divām atlikušajām vietām izslēgšanas turnīrā.

D grupas kopvērtējumā Samoilovs/Šmēdiņš šobrīd ieņem trešo vietu.

Samoilovs un Šmēdiņš pērn Riodežaneiro uzvarēja Pasaules kausa posmā.

Samoilovam Riodežaneiro ir jau trešās olimpiskās spēles karjerā, jo 2008.gadā Pekinā viņš startēja kopā ar Mārtiņu Pļaviņu, bet pirms četriem gadiem Londonā spēlēja kopā ar Ruslanu Sorokinu. Tikmēr Šmēdiņam šis ir otrais starts Olimpiādē. Pirms četriem gadiem viņš kopā ar Pļaviņu izcīnīja olimpisko bronzas medaļu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu