Riodežaneiro arestēta augsta ranga SOK amatpersona

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Brazīlijas policija uz aizdomu pamata par saistību ar nelikumīgu Riodežaneiro olimpisko spēļu biļešu tirdzniecību arestējusi Eiropas Olimpiskās komitejas (EOC) prezidentu Patriku Hikiju, vēsta raidsabiedrība BBC.

71 gadus vecais Hikijs, kurš ir Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildkomitejas locekli, ir līdzdalībnieks Riodežaneiro olimpisko spēļu VIP biļešu tirdzniecībā.

Hikijs tika arestēts lepnajā «Windsor Hotel» viesnīcā, kurā viņš dzīvoja. Pēc aizturēšanas kādreizējam džudo cīkstonim kļuvis slikti ar veselību un viņš policijas pavadībā ticis nogādāts slimnīcā.

Hikijs, kurš ir Īrijas Olimpiskās komitejas (OCI) prezidents, neilgi pirms aizturēšanas centies aizbēgt, paziņojusi Brazīlijas policija. Hikijs paslēpies blakus istabā, kur vēl nesen olimpisko spēļu laikā uzturējies viņa dēls.

Kopumā Brazīlijas policija Rio aizturējusi 40 nelegālos biļešu tirgotājus, kuru vidū ir arī Īrijas sporta pasākumu biļešu servisa «THG Sports» pārstāvis Kevins Džeimss Malons, kas tika arestēts olimpisko spēļu atklāšanas dienā.

Nelegālai tirdzniecībai paredzētas bija vairāk nekā 800 biļetes. Policijas aplēses liecina, ka vienas VIP biļetes cena varētu būt ap 7000 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu