Nakoņečnijs pēc paukošanas atrodas 31.vietā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Latvijas modernās pieccīņas sportists Ruslans Nakoņečnijs atrodas 31.vietā pēc olimpisko spēļu paukošanas disciplīnas.

Nakoņečnijs paukošanā tika pie 178 punktiem, kas viņam dod 31.vietu 36 sportistu konkurencē.

Nakoņečnijs uzvarēja 15 cīņās, bet piedzīvoja zaudējumus 22 dueļos.

Tikmēr līderis ir Aleksandrs Ļesuns no Krievijas, kurš ticis pie 268 punktiem, kas šajā disciplīnā ir olimpiskais rekords.

Sestdien modernās pieccīņas sportisti aizvadīs peldēšanas sacensības, kā arī paukošanu, kur varēs iegūt handikapu pēdējai disciplīnai. Pēc tam sekos jāšana, bet sacensības noslēgsies ar apvienoto skriešanas un šaušanas disciplīnu.

Pēc Krievijas modernās pieccīņas sportistu diskvalifikācijas Latvijas pilsonību ieguvušais ukrainis Ruslans Nakoņečnijs kļuva par Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībnieku.

Jau iepriekš Starptautiskā Modernās pieccīņas federācija (UIPM) bija apstiprinājusi Nakoņečniju kā pirmo rezervistu dalībai olimpiskajās spēlēs. Proti, sportists būtu devies uz Riodežaneiro ar cerību, ka viņš varēs aizstāt kādas citas valsts pārstāvi, piemēram, ja tiks piešķirta diskvalifikācija, tiks gūta trauma vai kāda cita iemesla dēļ sportists nevarēs piedalīties sacensībās.

Ukrainā dzimušajam Nakoņečnijam pērn par īpašiem nopelniem valsts labā piešķīra Latvijas pilsonību. Savās pirmajās sacensībās ar Latvijas karogu pagājušā gada martā viņš negaidīti uzvarēja Pasaules kausa posmā, tomēr kopš tā laika rezultāti vairs nav bijuši tik augsti.

Olimpiskās spēles Riodežaneiro noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu