Par mahinācijām ar akreditācijām aiztur desmit Austrālijas olimpiskās komandas sportistus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Riodežaneiro policija piektdien uz septiņām stundām aizturēja desmit Austrālijas olimpiskās komandas sportistus, kuri pārveidojot savas akreditācijas kartes centās iekļūt basketbola spēlē.

Austrālijas sportisti centās nokļūt uz Austrālijas un Serbijas basketbola izlašu pusfināla spēli, lai gan viņu akreditācijas kartes to neatļāva, vēsta laikraksts «Sydney Morning Herald».

Lai tiktu hallē sportisti viltoja numurus uz akreditācijas kartēm, taču olimpisko spēļu drošības dienesta darbinieki šīs mahinācijas pamanīja un viltniekus aizturēja. Policijas iecirknī austrālieši pavadīja nedaudz vairāk par septiņām stundām.

Austrālijas Olimpikās komitejas (AOC) pārstāve Fiona de Jonga vēlāk mdijiem sacīja, ka sportisti vēlējušies atbalstīt savus tautiešus.

Zināms, ka starp aizturētajiem bijis Austrālijas regbija-7 izlases kapteinis Eds Dženkinss, riteņbraucējs Metjū Gleicers, loka šāvējs Aleks Potss, airētājas Fiona Elberta un Lūsija Stīvensa.

Policija pēc apstākļu noskaidrošanas nekādas citas apsūdzības vainīgajiem nav izvirzījusi, taču viņiem draud deportācija no Brazīlijas, jo olimpiskā akreditācija kalpo arī kā Brazīlijas vīza. Ja Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nolems krāpniekiem akreditācijas kartes atņemt, viņiem nekavējoties būs jāatstāj olimpisko spēļu norises valsts.

Riodežaneiro olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu