Rumjancevs: Gribējās nedaudz augstāku vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs ir apmierināts ar sezonas pēdējo startu, kas bija Riodežaneiro olimpisko spēļu 200 metru distances A finālā, tomēr noslēgumā viņš vēlējies nedaudz augstāku vietu.

Rumjancevs sestdien izcīnīja piekto vietu, no trešās pozīcijas atpaliekot par 0,229 sekundēm.

Rumjancevs tādējādi izcīnījis Latvijas olimpiešiem trešo augstāko vietu šajā Olimpiādē. Pirms tam ceturtās vietas savos sporta veidos ieguva talantīgā svarcēlāja Rebeka Koha un septiņcīņas sportiste Laura Ikauniece-Admidiņa. Līdz Olimpiādes beigām sacensības vēl atlicis aizvadīt vienīgi modernās pieccīņas sportistam Ruslanam Nakoņečnijam, kā arī maratona skrējējam Valērijam Žolnerovičam, kuram gan ir veselības problēmas, kas, iespējams, liegs iziet uz starta.

«Viss bija kā gribēju un man sev nav, ko pārmest - labs starts, labs ritms, tikai nedaudz pietrūka spēka. Zināju, ka varu cīnīties par jebkuru vietu,» pēc finiša pauda Rumjancevs, kurš gan, noslēdzot distanci, izrādīja acīmredzamu neapmierinātību. «Tas bija par to, ka palaidu garām spāni. Zināju, ka viņš pēdējos 30 metros ir ātrs, bet cerēju viņu noturēt.»

Par olimpisko čempionu kļuva brits Laiems Hīts, kurš distanci veica 35,197 sekundēs, kamēr sudrabs tika francūzim Maksimam Bomū. Savukārt dalītu bronzu ieguva spānis Sauls Kravioto un vācietis Ronalds Rauhe.

Pirms tam Hīts bija ieguvis sudrabu smailīšu divnieku sacensībās 200 metru distancē.

Tā kā Rumjancevs piektdien finālam kvalificējās kā pēdējais, viņam nācās startēt no astotā celiņa, kas šoreiz nav bijis pārāk parocīgs. «Bija nedaudz sānu pretvējš. Tiesa, negribu teikt, ka citā celiņā man būtu medaļa. Noskaņojos uz to celiņu, kurš ir.»

«No rīta man uztraukums bija, tomēr lielāks bija prieks, jo aizvadīju olimpisko finālu un pēdējo braucienu šosezon. Gribēju pabeigt sezonu forši. It kā izdevās, bet gribējās nedaudz augstāku vietu,» teica atlēts.

Rumjancevs pauda gatavību startēt arī Tokijas olimpiskajās spēlēs pēc četriem gadiem, turklāt neizslēdza iespēju, ka varētu sēsties četrinieku laivā, ja smaiļotājiem olimpiskajā programmā tiks iekļauta 500 metru distance.

«Tikai novembrī būs sapulce, kurā lems par olimpiskajām distancēm. Varbūt būs 500 metri četriniekiem un atņems vietas smailīšu divniekiem, lai ieviestu sieviešu kanoe,» teica Rumjancevs. «Četri cilvēki mums būtu - es, Roberts Akmens, Kaspars Tīklenieks, Deniss Volkovs. Tomēr nepieciešams viņus visus savākt kopā, lai būtu kā vienota komanda ar kopēju treneri. Vieniniekos tikt pie augstām vietām ir grūtāk, jo startē daudzi spēcīgi cilvēki. Tiesa, arī četriniekos jau tagad ir 8-9 stipras laivas. Ja ar veselību viss būs kartībā, ceru, ka braukšu vēl četrus gadus. Es esmu 30 gadus vecs, bet šodien medaļās iekļuvušajiem francūzim un vācietim ir pa 34 gadiem. 36-37 gados sasniegt augstus rezultātus nav problēmu, galvenais, lai ir vēlme.»

Rumjancevs šovasar izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā 200 metru distancē.

2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs no Latvijas piedalījās Rumjancevs un Krists Straume, kuri vienā divniekā startēja 200 metru distancē, tomēr nostartēja nepārliecinoši, ierindojoties 11.vietā.

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs šajā sporta veidā piedalījās arī kanoe airētājs Dagnis Iļjins, kurš 1000 metros ieņēma 13.vietu, bet 200 metros palika 21.pozīcijā.

Latvijai kanoe airēšanā ir divas sudraba medaļas, ko 1992. un 1996.gada olimpiskajās spēlēs 1000 metru distancē izcīnīja Ivans Klementjevs. Savukārt 1988.gadā Seulā Klementjevs zem Padomju Savienības karoga tika kronēts par olimpisko čempionu.

Olimpiskās spēles Riodežaneiro noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu