Modernās pieccīņas sportists Nakoņečnijs olimpiskajās spēlēs izcīna 28.vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Latvijas modernās pieccīņas sportists Ruslans Nakoņečnijs Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs sestdien izcīnīja 28.vietu, līdz ar to noslēgusies Latvijas atlētu dalība Olimpiādē.

Paukošanā Nakoņečnijs tika pie 178 punktiem, peldēšanā izcīnīja 329 punktus, bet jāšanā Latvijas sportists ieguva 272 punktus. Bonusa paukošanā Nakoņečnijs tika pie vēl diviem punktiem, bet apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā viņš finiša līniju šķērsoja 28.vietā, sacensības noslēdzot ar 1386 punktiem.

Par čempionu kļuva Krievijas sportists Aleksandrs Ļesuns, kura kontā bija 1479 punkti, par septiņiem punktiem apsteidzot ukraini Pavlo Timoščenko, bet trešais ar 1468 punktiem bija meksikānis Marselo Ernandess.

Nakoņečnijs ceturtdien parastajā paukošanas disciplīnā ieņēma 31.vietu, tiekot pie 178 punktiem. Latvijas pārstāvis uzvarēja 15 cīņās, bet piedzīvoja zaudējumus 22 dueļos.

Sestdienu modernās pieccīņas sportisti iesāka ar 200 metru peldējumu brīvajā stilā, ko Nakoņečnijs veica divās minūtēs un 3,83 sekundēs. Tas viņam ļāva tikt pie 329 punktiem un 16.vietas.

Vēlāk pieccīņieki aizvadīja paukošanas sacensības, kurās varēja iegūt papildu sekunžu handikapu skriešanas un šaušanas disciplīnai. Šeit Nakoņečnijs ieguva papildus vēl divus punktus, jo guva divas uzvaras un piedzīvoja vienu zaudējumu. Nopelnītos punktus viņš pievienoja jau ceturtdien nopelnītajiem 178 punktiem, kas viņu summā ierindoja 30.vietā.

Nākamā disciplīna Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs bija jāšana, kurā Nakoņečnijs nedaudz nepaveicās ar zirgu, jo maršrutā tika pieļautas vairākas kļūdas un nopelnīti 272 punkti un iegūta 26.vieta, kamēr pie maksimāli iespējamiem 300 punktiem tika uzreiz seši sportisti.

Pēc trim disciplīnām Nakoņečnijs summā bija ieguvis 781 punktu un ieņēma 28.vietu. Skriešanas un šaušanas disciplīnā Latvijas sportists finišēja minūti un 31 sekundi aiz Ļesuna, saglabājot 28.vietu 36 pieccīņnieku konkurencē.

Tā kā Latvijas skrējējs Valērijs Žolnerovičs traumas dēļ nevarēs svētdien piedalīties Riodežaneiro olimpisko spēļu maratona skrējienā, tad Nakoņečnijs kļuva par pēdējo Latvijas sportistu, kurš startēja četrgades nozīmīgākajās sporta sacensībās.

Pēc Krievijas modernās pieccīņas divu sportistu diskvalifikācijas Latvijas pilsonību ieguvušais ukrainis Ruslans Nakoņečnijs kļuva par Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībnieku.

Jau iepriekš Starptautiskā Modernās pieccīņas federācija (UIPM) bija apstiprinājusi Nakoņečniju kā pirmo rezervistu dalībai olimpiskajās spēlēs. Proti, sportists būtu devies uz Riodežaneiro ar cerību, ka viņš varēs aizstāt kādas citas valsts pārstāvi, piemēram, ja tiks piešķirta diskvalifikācija, tiks gūta trauma vai kāda cita iemesla dēļ sportists nevarēs piedalīties sacensībās.

Ukrainā dzimušajam Nakoņečnijam pērn par īpašiem nopelniem valsts labā piešķīra Latvijas pilsonību. Savās pirmajās sacensībās ar Latvijas karogu pagājušā gada martā viņš negaidīti uzvarēja Pasaules kausa posmā, tomēr kopš tā laika rezultāti vairs nav bijuši tik augsti.

Latvijai modernajā pieccīņā olimpiskajās spēlēs ir viena medaļa, ko 2004.gadā Atēnās izcīnīja Jeļena Rubļevska. Turpat Atēnās ceturto vietu izcīnīja Nakoņečnija treniņu partneris Deniss Čerkovskis, kuram toreiz medaļu atņēma neveiksmīgi izlozētais zirgs.

Olimpiskās spēles Riodežaneiro noslēgsies svētdien.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu