Ar skaļām ovācijām lidostā sagaidīti paralimpieši

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar vienu reisu no Paralimpiskajām spēlēm Rīgā 20. septembrī ielidoja 10 Latvijas valstsvienības sportisti - to skaitā zelta medaļu ieguvēji Aigars Apinis un Diāna Dadzīte, kura papildus augstākā kaluma godalgai izcīnīja arī bronzu, un trešās vietas ieguvējs Edgars Bergs.

Visi mūsu medaļnieki bija emociju pilni un priecīgi par spēlēs sasniegto. Bergam lidostā bija viskuplākais sagaidītāju pulks - lielā skaitā skolēni no Jelgavas puses.

«Jūtos patiesi priecīgs. Esmu gandarīts, ka savā jomā esmu viens no labākajiem pasaulē,» sacīja Bergs, kurš neslēpa, ka, atrodoties paralimpiskajās spēlēs, izjutis pozitīvu līdzjutēju enerģiju no Latvijas.

Apinis savu ceturto paralimpisko zelta godalgu izcīnīja jau pašā spēļu ievadā, un tas kalpojis par stimulu pārējiem, ka «latvieši var». Arī viņš, izmantojot sociālo vietni «Facebook», izjutis tautiešu atbalstu.

«Nekas nespēj aizstāt to sajūtu, kad tik lielas publikas priekšā tiek atskaņota Latvijas himna,» teica Apinis.

Tikmēr divu godalgu ieguvēja Dadzīte atklāja, ka medaļas nākušas smagi, bet sajūtas, protams, ir patīkamas.

Visi trīs medaļnieki neslēpa, ka Riodežaneiro spēlēs saskārušies ar dažādām neērtībām, uz ko pirms olimpiskajām spēlēm un to laikā norādīja olimpieši. Viskritiskākais bija Bergs, kas sacīja, ka šīs bijušas vissliktāk organizētās paralimpiskās spēles, kādās viņš piedalījies.

Paralimpiskajās spēlēs, kas Brazīlijas galvaspilsētā Riodežaneiro risinājās no 7. līdz 18. septembrim, Latvijas valstsvienība kopā izcīnīja četras medaļas - divus zeltus un divas bronzas. Čempiona titulu jau ceturto reizi pēc kārtas izcīnīja diska metējs Aigars Apinis. Zelta godalgu no Rio mājup ved arī šķēpa metēja Diāna Dadzīte, kura izcīnīja arī bronzu diska mešanā.

Bronzas medaļu izcīnīja arī lodes grūdējs Edgars Bergs. Kopumā Latviju paralimpiādē pārstāvēja 11 sportisti 6 dažādos sporta veidos – vieglatlētikā, airēšanā, loka šaušanā, paukošanā, peldēšanā, iejādē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu