Parīze plāno garantēt 145 miljonus eiro, lai cīnītos par 2024.gada olimpiskajām spēlēm

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Parīze plāno garantēt 145 miljonus eiro stadionu renovācijai un citu infrastruktūras objektu uzlabošanai, lai pilsēta varētu cīnīties par 2024.gada Vasaras olimpisko spēļu rīkošanu, pavēstījuši pašvaldības pārstāvji.

Nākamnedēļ Parīzes domē notiks balsošana par rezolūciju, kas pilsētas vadītājai Annai Idalgo dos atļauju parakstīt Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) pieprasītās garantijas.

«Tas ir formāls posms, taču tajā pašā laikā būtiski svarīgs. Vēlamies balstīties uz pavisam vienkāršu konceptu, kas paredz jau esošo sporta bāžu izmantošanu,» teica Parīzes domes Sporta departamenta vadītājs Fransuā Martēns.

Parīzes pilsētai nepieciešami 30 miljoni eiro, lai uzbūvētu otro stadionu Bersī rajonā, kā arī 21 miljons, lai iekārtotu ūdenssporta centru pilsētas ziemeļos netālu no «Stade de France» stadiona. Vēl 25 miljoni eiro ir nepieciešami treniņu bāzēm, bet uz pusi mazāka summa - baseinam Sendenī, kā arī 6,5 miljoni eiro - Pjēra de Kubertēna vārdā nosauktajam stadionam. Tāpat Parīze garantēs četrus miljonus eiro zemesgabalam, kur plānots būvēt olimpisko ciematu.

Kopējā iespējamā būvniecības tāme tiek plānota trīs miljardu eiro apmērā, no kuriem puse būs nodokļu maksātāju nauda. Tāpat dome balsos par ātrvilciena līnijas pagarināšanu.

Uz 2024.gada olimpisko spēļu rīkošanu pretendē arī Budapešta, Losandželosa un Roma. 2024.gada olimpisko spēļu rīkotāju SOK nosauks nākamā gada 13.septembrī.

Šā gada Vasaras olimpiskās spēles norisinājās Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro, bet četrus gadus vēlāk tās notiks Japānas galvaspilsētā Tokijā. Savukārt 2018.gada Ziemas olimpiāde risināsies Phjončhanas pilsētā Dienvidkorejā, bet četrus gadus vēlāk spēcīgākie ziemas atlēti tiksies Ķīnas galvaspilsētā Pekinā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu