Ieguldījums atbilstot kvalitātei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas sportistu sasniegumi Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs atbilst piešķirtajam finansējumam, šodien Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālajā asamblejā sacīja LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers.

Vērtējot Riodežaneiro olimpisko spēļu rezultātus, Tikmers sacīja, ka sagatavošanās Olimpiādei notika, cieši sadarbojoties LOK, Latvijas Olimpiskajai vienībai, Izglītības un zinātnes ministrijai, federācijām, pašvaldībām un atbalstītājiem.

Tikmers uzsvēra, ka sportistu sasniegtie rezultāti atbilst piešķirtajam finansējumam un reālajām iespējām konkurencē ar pasaules vadošajiem atlētiem.

Gatavojoties Phjončhanas un Tokijas olimpiskajām spēlēm, sadarbībā ar Saeimu, Ministru kabinetu un Nacionālo sporta padomi ir jāpanāk vienošanās, skaidri definējot mērķus un sportiskos rezultātus (dalība un olimpiskās medaļas) un nosakot attiecīgu valsts finansējuma apjomu programmā «Augstas klases sasniegumu sports», norādīja Tikmers.

Viņš uzsvēra, ka Latvijas labāko sportistu, komandu treneriem ir jānodrošina nepieciešamais atbalsts izvirzīto mērķu sasniegšanai, atsevišķos gadījumos piesaistot arī labākos ārvalstu speciālistus.

Kopumā LOK vērtējumā Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Latvijas olimpiskās komandas rezultāti jāvērtē apmierinoši, vienlaikus kā labi vērtējami atsevišķu sportistu rezultāti, sacīja Tikmers.

LOK ģenerālsekretārs arī uzsvēra, ka sporta federāciju prezidentu dalību olimpiskajās spēlēs ir jāatzīst par lietderīgu sporta veida attīstības interesēm. Dalības nodrošināšanai ir nepieciešams izstrādāt jaunu kārtību, respektējot sportistu un treneru vajadzības olimpiādes laikā.

Gatavojoties olimpiskajām spēlēm un to norises laikā sporta nozares un sporta veidu interesēs jāpilnveido LOK un federāciju sadarbība ar Latvijas mediju pārstāvjiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu