Tramps atbalsta Losandželosas kandidēšanu uz 2024.gada olimpisko spēļu rīkošanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps paudis atbalstu Losandželosas kandidēšanai uz 2024.gada olimpisko spēļu rīkošanu, ceturtdien atklājis pilsētas mēra birojs.

Republikāņu partijas miljardieris runājis pa telefonu ar Losandželosas mēru Ēriku Garseti un abām pusēm esot bijusi «produktīva saruna», izteicās mēra pārstāvji.

Sarunas laikā Tramps, kurš Baraka Obamas vietā amatā stāsies 20.janvārī, paudis atbalstu Losandželosas kandidatūrai.

Losandželosa, kas olimpiskās spēles uzņēmusi 1932. un 1984.gadā, cīnās ar Parīzi un Budapeštu par četrgades prestižākā sporta notikuma rīkošanu arī 2024.gadā. Rīkotāja tiks nosaukta nākamā gada septembrī.

Iepriekš, kad vēl Trampa cerības uz ievēlēšanu likās mazas, Garseti bija brīdinājis, ka populistiskā miljardiera uzvara samazinātu Losandželosas cerības tikt izraudzītai Starptautiskās Olimpiskās komitejas balsojumā.

Šī gada Vasaras olimpiskās spēles norisinājās Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro, bet pēc četriem gadiem tās notiks Japānas galvaspilsētā Tokijā. Savukārt 2018.gada Ziemas Olimpiāde risināsies Phjončhanas pilsētā Dienvidkorejā, bet vēl pēc četriem gadiem spēcīgākie ziemas atlēti tiksies Ķīnas galvaspilsētā Pekinā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu