LTV iegūst tiesības pārraidīt Phjončhanas un Tokijas olimpiskās spēles

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas Televīzija (LTV) ieguvusi iespēju pārraidīt 2018. gada Phjončhanas un 2020. gada Tokijas olimpiskās spēles, informē LTV komunikācijas direktore Dace Jansone.

Līgums noslēgts ar «Discovery Communications». Tā pamatā ir «Discovery» vēlēšanās sasniegt līdz šim apjomīgāko auditoriju olimpiskajām spēlēm.

Saskaņā ar līgumu, «Discovery Communications» piešķir LTV ekskluzīvu audiovizuālo tiesību sub-licenci Phjončhanas 2018. gada Ziemas olimpisko spēļu un Tokijas 2020. gada Vasaras olimpisko spēļu pārraidīšanai LTV1 un LTV7 kanālos, tādējādi turpinot brīvā ētera tradīcijas un dodot iespēju Latvijas tautai vērot cīņu par medaļām un vislabākos olimpisko spēļu mirkļus.

«Eirosport» saglabā tiesības pārraidīt olimpiskās spēles ekskluzīvi maksas TV kanālos, kā arī digitālajās, OTT un mobilajās platformās, tostarp «Eirosport Player», kā arī inovatīvajos virtuālās realitātes risinājumos.

Kā norāda Latvijas Televīzijas Sporta redakcijas vadītājs Andris Ušackis, olimpisko spēļu pārraidīšanas tiesību izcīnīšana ir svarīgs notikums, kas TV skatītājam nodrošinās iespēju sekot līdzi olimpisko spēļu norisei bez maksas visā Latvijā. «Nedz Lietuvā, nedz Igaunijā sabiedriskie mediji nav ieguvuši tiesības pārraidīt olimpiskās spēles. Tās pilnībā vai daļēji pārraidīs komerckanāli. Līdzīga situācija ir izveidojusies arī Vācijā.»

Olimpisko spēļu norises laikā LTV ēterā, kā arī Latvijas Televīzijas mājas lapā www.ltv.lv 24 stundas diennaktī būs iespēja sekot līdzi visām sporta veidu disciplīnām, kā arī Latvijas sportistu sasniegumiem.

Ar šo darījumu «Discovery» turpina realizēt savu mērķi – sasniegt visplašāko iespējamo auditoriju nākamajām olimpiskajām spēlēm. Eurosport stratēģija ir maksimāli parādīt olimpiskās spēles Eiropā, ar inovatīvo tehnoloģiju un labāko sporta ekspertu palīdzību katrai minūtei piesaistot miljoniem cilvēku.

«Discovery Communications» Ziemeļeiropas un Austrumeiropas valstu menedžere Anna Paka: «Esam priecīgi, ka Latvijas skatītājiem būs līdz šim vēl nebijusi iespēja vērot olimpiskās spēles. «Eirosport» izprot viņu vēlmes un dod iespēju būt pasaules lielākā sporta notikuma epicentrā, kur pulcējas pasaules labākie sportisti un ir vislabākā unikālā konkurences atmosfēra. Pateicoties «Eirosport» un LTV sadarbībai, ar olimpiskajām spēlēm tiks iepazīstināts ikviens Latvijas iedzīvotājs, sagādājot aizraujošu pieredzi un fantastiskus mirkļus, kas vēlāk ieies pasaules sporta vēsturē. Esmu pārliecināta, ka arī Latvijas sportisti ierakstīs jaunu nodaļu šajā stāstā nākamajās olimpiskajās spēlēs, pateicoties neskaitāmo fanu atbalstam, kuri skatīsies spēļu translācijas LTV un «Eirosport» ēterā.

Ivars Belte, VSIA «Latvijas Televīzija» Valdes priekšsēdētājs: «Mums vienmēr ir bijis svarīgi parādīt Latvijas sasniegumus, un mēs priecājamies, ka varēsim to darīt arī 2018. un 2020. gada olimpiskajās spēlēs. Ar lielu gandarījumu būsim Olimpiskā televīzija, un ar patiesu prieku stiprināsim «Latvija var!» sajūtu!»

2015. gada jūnijā Starptautiskā olimpiskā komiteja paziņoja: «Discovery Communications» pieder ekskluzīvas multimediju tiesības olimpisko spēļu pārraidīšanai no 2018. līdz 2024. gadam 50 Eiropas valstīs un teritorijās. Ir noslēgti 18 sub-licencēšanas līgumi ar nacionālajām raidorganizācijām Austrijā (ORF), Baltkrievijā (Baltkrievijas Nacionālā Valsts raidorganizācija), Horvātijā (HRT), Čehijā (Čehijas TV), Somijā (YLE), Ungārijā (MTVA), Īrijā (RTE), Nīderlandē (NOS), Slovēnijā (RTV Slovēnija), Slovākijā (RTVS), Šveicē (SRG SSR) un Lielbritānijā (BBC).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu